h i r d e t é s

A napsütés mellett egy-egy zápor is elkaphat minket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A napsütés mellett egy-egy zápor is elkaphat minket

2020. május 16. - 06:04

 

A következő napokban gyakran lesz felhős az idő, és a fülledt napokon eső, záporeső, zivatar kialakulhat. Jelentős változás nem várható, a hőmérséklet értékei megfelelnek az évszakos átlagnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, északnyugaton egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat. 

Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett változó mennyiségű felhőzet lesz az égen, csapadék nem alakul ki.  A légmozgás mérsékelt marad. A délutáni csúcsértékek 17, 21 fok között alakulnak. 

Vasárnap délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, néhol beágyazott zivatar is előfordulhat.  Délután eleinte többfelé várható eső, záporeső, majd egyre többfelé megszűnik a csapadék és lesz, ahol felszakadozik a felhőzet. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, de egy közelgő melegfront hatására már jelentkezhet panaszok. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a közelgő melegfront hatására egyre több időjárás-érzékenyek ember tapasztalhat melegfrontot jellemző tüneteket: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de a borongós tájakon alacsony a hő-és komfortérzet és a hangulat is romlik. Az UV-sugárzás a felhőzet miatt mérsékelt marad, csak a napos tájakon érheti el átmenetileg az erős fokozatot.

A pollenterhelés nem nő számottevően a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. Az allergiások továbbra is kerüljék a réteket és a mezőket.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de tompa reflexek és a megnövekvő reakció idő miatt ajánlott jobban odafigyelni az utakon.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s