h i r d e t é s

A napsütésé lesz a főszerep, estefelé azért kis eső is csepereghet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A napsütésé lesz a főszerep, estefelé azért kis eső is csepereghet

2019. április 16. - 06:14

 

Kedden délelőtt országszerte derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Marjai János

Délután a több órás napsütést a Dunántúlon és északkeleten zavarhatják felhők, de csapadék nem alakul ki. Az esti óráktól északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten helyenként záporeső kialakulhat. Az élénk, időnként erős északi szél mellett 14, 18 fok várható.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik fölénk front, az éjszaka folyamán erősen lehűl a levegő, amelynek következtében ízületi panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Kedden frontmentes lesz az idő. Az éjszakai órákban erősen lehűl a levegő, többfelé várható talajmenti fagy és helyenként akár 2 méteres magasságban is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, a panaszok mérséklése érdekében kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A hideg éjszakát gyors melegedés követi: a nagy napi hőingás fokozott terhelést ró szervezetünkre. Ilyen helyzetben gyakori panasz a vérnyomás-ingadozás, de keringési panaszokra is készülni kell.

A szelet továbbra is kísérhetik élénk és erős széllökések, amelynek következtében erős fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és töltse nyugodt körülmények között a napot. Amennyiben ebben az időjárási helyzetben intenzív tüneteket tapasztal, minden bizonnyal időjárás-érzékeny, javasoljuk, hogy foglaljon időpontot és jelentkezzen be meteogyógyászati kivizsgálásra.

A reggeli időszakban nagy a megfázásveszély, napközben pedig a napsütés ellenére alacsony marad a hő-és komfortérzet, öltözzön rétegesen! A szabadtéri tevékenységeket az esti órákig nem zavarja csapadék, érdemes pár órát a friss levegőn tölteni!

A pollenterhelés nem változik, a nyír és a platán pollenkoncentrációja több helyen elérheti a közepes-magas szintet. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedést ingerült sofőrök és az erős oldalszél nehezíti, vezessen fokozott figyelemmel és legyen nagyon körültekintő.

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s