fbpx A NASA is beszáll az óriás harcirobot építésébe | CIVILHETES

h i r d e t é s

A NASA is beszáll az óriás harcirobot építésébe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A NASA is beszáll az óriás harcirobot építésébe

2015. augusztus 19. - 12:26
0 komment

 

Az amerikaiak mindent bevetnek, hogy megverjék a japánok óriási robotját: félmillió dollárt kérnek, hogy felturbózzák a gépüket.

Még a NASA is részt vesz a világ “legamerikaibb” robotjának fejlesztésében. Ahogy arról korábban már az Origo is írt, az amerikai Megabots csapat annyira biztos saját Mk II. nevű harci robotuk képességeiben, hogy ütközetre hívták ki vele a híres japán gépet, Kutarait.

A japánok elfogadták a kihívást, de nem voltak teljesen megelégedve a Megabots gépével, mivel úgy vélték, közelharcban kínkeservesen elbukna. A tanácsot komolyan vették: a csapat Kickstarter kampányt hirdetettaz MK II-es felturbózásáért, a kért 500 ezer dollárból (140 millió forint) egyetlen nap alatt már közel 180 ezer összegyűlt, így a csapat jó eséllyel minimum a kitűzött alapcélt eléri.

A robot a terv szerint ötször gyorsabb lesz az átalakítás után, valamint egy hatalmas bokszoló kéz, és közel kétméter hosszú láncfűrész is kerül rá. A fejlesztésbe a Nasát is bevonták:ha 1,25 millió dollár összejön, az ő biztonsági rendszerükkel fogják felszerelni az MK II-t. A két robot küzdelmére jövő júliusban kerül sor, de akik legalább 5000 dollárral járulnak a kampányhoz, azok maguk is beülhetnek az óriási MK II-be.

 

origo.hu (Címlap: Forrás: Videa)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s