h i r d e t é s

A Nyugati mögött lehet a múzeumi negyed

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Nyugati mögött lehet a múzeumi negyed

2015. október 06. - 08:12
0 komment

 

Demján Sándor nagyvállalkozó áttolná a múzeumi negyedet a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdazónába – és úgy tűnik, hogy a kormány partner lehet ebben - írja a Népszabadság. A múzeumi negyed kisebb de olcsóbb lenne, plusz, nem vágnának ki fákat.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János augusztusban beszélt arról, zöld sávot alakítanának ki a Nyugati pályaudvar mellett futó Podmaniczky utca vasút felé eső oldalán. Ezzel akarta nyugtatni a zöldterületért aggódókat -írja a lap. Később már arról is beszélt, „nemzeti infrastruktúra-fejlesztési programot kellene indítani, különös tekintettel Budapestre, ahol szimbolikus értékű gigaberuházásokra lenne szükség.”

Ezt gondolta tovább Demján Sándor: a lap birtokába jutott számítások alapján a Liget projektet részben vagy egészben kiváltó beruházás 55 milliárdba kerülne, szemben a városligeti múzeumi negyed 140-150 milliárdos becsült költségével.


Forrás: varosepitesifoosztaly.blog.hu

A 170 ezer négyzetméteres rozsdazónában lenne egy sportolásra alkalmas közpark, irodák, üzletek, lakások és parkolók, illetve 68 ezer négyzetméteren négy közösségi célú épület, ezek fogadhatnák be a leszűkített múzeumi negyed koncepciójából megmaradt intézményeket. Erre a Városligetbe eredetileg tervezett öt új múzeum közül kettőnek van esélye: a Ludwig Múzeummal bővített Új Nemzeti Galériának és a Néprajzi Múzeumnak.

 

vs.hu


 

h i r d e t é s