h i r d e t é s

A párás reggelt későnyárias idő követi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A párás reggelt későnyárias idő követi

2018. október 10. - 06:24

 

A következő reggeleken egyre több helyen válik párássá a levegő és képződik köd, de délutánonként napos, késő nyárias időben lehet részünk! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt jellemzően derült lesz az ég, a Dunántúlon és északkeleten néhol párás maradhat a levegő. 

Délután a több órás napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz az északkeleti szél.

Kora délután 19, 25 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán és még jó pár napig nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, napos, késő nyárias idő várható. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál.  A melegedés hatására jelentkező panaszok a következő napokon is tartósnak bizonyulnak és akár intenzívek is lehetnek! A munkahelyén vagy az iskolában előfordulhat, hogy koncentrálási és figyelem problémákat tapasztal, ebben az esetben ajánlott pár percet a friss levegőn tölteni!

A szikrázó napsütés sokunkat a szabadba csábít, emellett nagyszerű az idő a kerti munkák elvégzésére is. Ha teheti kiránduljon sokat, használja ki ezeket a nyárias napokat!

A pollenterhelés jellemzően alacsony lesz, a parlagfű okozhat intenzív tüneteket az allergiások körében.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A reggeli pára és ködfoltok szintén fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körütekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s