h i r d e t é s

A pendrive-ok rejtelmei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A pendrive-ok rejtelmei

2019. február 27. - 07:50

 

Ezeket a kis eszközöket használhatjuk film, zene, fotó, írásos dokumentumok gyors másolására és szállítására egyaránt. Ezek a kis eszközök mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, így ezek sérülése szinte teljesen kizárt. USB porton keresztül működnek. Használhatjuk nyomtatókkal, routerekkel, laptopokkal, asztali számítógépekkel, TV-vel, Androidos mobil készülékekkel és még nagyon sok más eszközzel is

Méretei

Különböző színekben, mintákkal árulják, de méretükben csak milliméterekben térnek el. Fő meghatározójuk a tárhely mérete. Az 1GB alatti darabokkal már ritkán találkozhatunk.

Napjainkban elérhetőek már a 128GB vagy a 256 GB tárhelyűek is, sőt, már megjelentek az 512 GB-os darabok is. Online megvásárolható a Kingston HyperX Savage 512GB Pendrive, mely minden tekintetben a legmodernebb technikával felszerelt. Szuper gyors, óriási, és okos is!

Fizikai védelmet adatvesztés ellen

A floppy lemezeknél korábban ismeretes adatvesztési lehetőség a mágneses terek és az erősen árnyékolt területek a pendrive-okat is veszélyeztetik. Életvitelszerűen a metró, a villamos pályák, fémdetektorok, sőt, a háztartási gépek közelében is fennállhatnak az ilyen veszélyek.  

A piacvezető gyártók modelljei között megtalálhatóak porálló, ütésálló, hőálló és sós- és édesvíz álló, rezgésálló, illetve a mágneses tér és röntgen ellen védett pendrive-ok is. Így megvédjük kis eszközünket a károsodástól, ezzel megóvjuk pénztárcánkat egy új vásárlásától.

A legrosszabb lehetőség ellen is be tudjuk magunkat biztosítani, hiszen igen kellemetlen, amikor adataink elszállnak és a semmibe vesznek. Az adatvesztés elkerülése szempontjából a legjobb, amit tehetünk, hogy az adathordozókon csak az eredeti adatok másolatait tartjuk. 

Pendrive szabványok és csatlakozók

A pendrive-ok csatlakozója „Type A”, amennyiben számítógépről, „Micro Type B”, ha kisebb készülékekről van szó. Gyors terjedés várható a „Type C” csatlakozónál, mely gépekkel és kisebb eszközökkel is kompatibilis lesz. Vannak olyan kialakítású pendrive-ok, melyeken két csatlakozó típus is helyet kapott.

Szabványok szerint megkülönböztetünk USB 2.0-t, illetve USB 3.0-t, melyek működési sebességükben mutatnak eltérést. Nemrég jelent meg az USB 3.1-es szabvánnyal a „C” típusú csatlakozó. Ez az új kialakítási típus felülírta a korábbi megszokásokat, ezek esetében a pendrive-nak már nincs teteje és alja. Tehát bármilyen állásában csatlakoztatható, nem kell forgatnunk, hogy eltaláljuk a megfelelő állását.

A Gigaplaza Webáruház az adathordozók széles skálájával áll vásárlói rendelkezésére. Emellett mobil, tablet és háztartási kiegészítők széles választéka is megtalálható internetes boltjuk polcain. Ha elvesztél a termékrengetegben, ügyfélszolgálatuk a segítéségedre lesz, hogy elképzeléseidnek és igényeidnek megfelelően választhass a termékek sokaságából.


 

h i r d e t é s