h i r d e t é s

A Pentagon nyilvánosságra hozott három UFO-videót

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A Pentagon nyilvánosságra hozott három UFO-videót

2020. április 28. - 11:03

A Pentagon hivatalosan nyilvánosságra hozott három, a haditengerészet pilótai által készített, eddig be nem sorolt, nem osztályozott videót, amik évek óta keringtek a neten, és „azonosítatlan légi jelenségeket” mutatnak be. - írja a hirmondo.ro.

Fotó: navair.navy.mil

Az egyik videó 2004-ben készült, a többi 2015 januárján – közölte Sue Gough, az amerikai Védelmi Minisztérium egyik szóvivője. A videók 2007-ben és 2017-ben szivárogtak ki, és a haditengerészet már korábban elismerte a hitelességüket. Azért hozták nyilvánosságra, mert a videókon úgysincs érzékeny tartalom, és le szeretnék zárni a találgatásokat a hitelességükkel kapcsolatban.

A 2004-es esemény kb. 160 km-re az amerikai partoktól, a Csendes-óceán fölött történt. A New York Times 2017-ben mutatta be a videót, és azt írta, két pilóta vett rést rutinrepülésen, amikor egy kb. 12 méter hosszú, hosszúkás tárgyat találtak, kb. 15 méterrel a víz felett lebegve, majd gyorsan emelkedni kezdett, és amikor megközelítettét, gyorsítva eltűnt előlük. Az egyik pilóta a lapnak azt mondta: „Úgy gyorsult, amilyet még soha nem láttam.”

A másik két videón drónszerű tárgyak suhannak a levegőben.

hirmondo.ro