h i r d e t é s

A Quaestor károsultak ügye ismét napirenden

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Quaestor károsultak ügye ismét napirenden

2016. november 24. - 08:06
0 komment

A Quaestor károsultak ügyét közmeghallgatás keretében ismételten napirendre veszik 2016.11.24-én (csütörtök) du. 1/2 5-kor a kecskeméti városházán (Kecskemét Kossuth Tér 1. I. emelet Díszterem).

Quaestor tüntetés a bíróság előtt - Fotó-MTI Marjai János

A város polgárai által felvetett sérelmekre érdemben kell, hogy történjenek lépések a város vezetői részéről.

Károsulti közösségként  (több mint 3000 ezer kecskeméti család érintett a lopásban)  fel fogunk szólalni  a reménytelen helyzetben lévő idős, sok esetben mozgásukban korlátozott Quaestor károsulttársakat képviselve.     

Polgármester Asszonynál tett korábbi látogatásaink és a károsultak demonstrációjának egyik eredményeképpen törvénymódosítás készült a Quaestor2 névvel jelzett törvényben. Ez néhány meglopott társunknak jelentett elfogadhatóbb kártérítést, de a többségnek nem hozott változást. 

Szólunk:

  • elsősorban a legvédtelenebbek a leghátrányosabb helyzetbe kerültekről, azok a kisemizettekről, akik egyetlen fillér kártalanítást sem kaptak, helyzetüktovábbra is kilátástalan,
  • a fiatalabbakról, akik takarékoskodtak lakásra, családalapításra,
  • az idősebbekről -nyugdíjasok, a károsultak 89 %-a-  lakás (rezsi) fenntartásra, nehezebb élethelyzetük, betegség, gyógyszer, orvosi ellátára takarékoskodtak,
  • azokról akik kaptak némi kárrendezést (10-30 %-át az ellopott pénzüknek), és   gyógykezelésre, gyermekeik, unokáik tandíjára, nehéz élethelyzetekre összekuporgatott pénzük teljes összegéről le kellett mondaniuk az állam javára, a kárrendezési törvény szerint. Ezt Adják Vissza!

Kérjük polgármester asszonyt, valamint  a városi képviselőket, pártállástól függetlenül fogjanak össze a város polgárai érdekében, ebben a halálos áldozatot is követelő ügyben!

Tisztelettel meghívjuk a 2016.11.24-én 1/2 5-kor  a Városháza dísztermében tartandó  közmeghallgatásra.

Kecskeméti Quaestor Károsultak Csoportja


h i r d e t é s

Clicky