h i r d e t é s

A reggeli párából tavaszias napsütés lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A reggeli párából tavaszias napsütés lesz

2019. február 17. - 05:56

 

Erősödik a nappali felmelegedés, sok napsütésre számíthatunk - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként párás maradhat a levegő, másutt többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás. 

Délután az ország nagy részén gyengén felhős, napos időben lehet részünk, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt sokfelé tartósan megmarad az éjszaka képződött pára és köd.  Délután az alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként felhős időt eredményezhet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon és a déli tájakon van kilátás. A szél mérsékelt lesz. 5, 13 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Emellett párássá válik a levegő, köd képződhet, a nyirkos és hideg időben pedig erősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben ön is ízületi panaszoktól szenved, akkor, ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy meleg borogatást alkalmaz, enyhítheti a végtagfájdalmakat.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás, azonban okozhat humánmeteorológiai panaszokat a vérnyomás problémákkal élőknek. A tavaszias időben álmosabb és fáradékonyabb lehet a megszokottnál, ebben az esetben fogyasszon el napközben 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

A fennálló időjárási helyzet kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A friss levegőn lehetőség van akár hosszabb sétákra, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is kedvet kaphat.  A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

A közlekedés során reggel néhol ködfoltokkal találkozhat, amelyek területén jelentősen lecsökken a látástávolság. A napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű magunknál tartani.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s