h i r d e t é s

A rendőrség erőszakot is bevetett, hogy kilakoltathassák az agytumoros asszonyt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rendőrség erőszakot is bevetett, hogy kilakoltathassák az agytumoros asszonyt

2015. október 16. - 14:21
0 komment

 

A lakásvédő önkéntesek indokolatlan és durva rendőri erőszakról, a hatóság arányos fellépésről beszél, különben is, ők csak a dolgukat végzik, azért vannak ott, hogy a végrehajtó végre tudjon hajtani. Ő (mármint a végrehajtó) persze szintén csak a dolgát végzi, tudna ő mesélni – mondja -, de inkább nem, az önkormányzat döntött, mennie kell a Lendvai-családnak a harmadik emeleti kis lakásból.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Ja, az önkormányzat szintén csak a dolgát végzi, ha hátralék van, akkor hátralék van, eddig tartott a hatalom türelme - olvasható a 24 hírportálon.

Mindenki csak a dolgát végzi, nincs itt semmi látnivaló, menjenek inkább macskás gifeket nézni, vagy valami.

Nem? Hát, jó.

Andrea és férje 1984 óta él a Magdolna utca egyik régi gangos házának harmadik emeletén. Ide születtek a gyerekek, a kisebbik most 12, a nagyobbik érettségizett. A férfi vese- és cukorbeteg, Andrea agytumoros, kezelésre jár, kisebbik fiuk is műtétre vár. Az asszony dolgozik (“a kereskedelemben”, ennyit árul el), úgy-ahogy meg is élnek, az önkormányzati lakást rendben tartják.

A bérleti díjjal elmaradtak, az önkormányzat ezért, ahogy ilyenkor szokta, jogcím nélküli lakáshasználóvá nyilvánította őket és ezzel megsokszorozta a díjat, amit így már pláne képtelenek voltak fizetni. Azóta egyébként kifizették, amit tudtak, de ez nem volt elég. “Az ajtóba csúsztatva találtam meg a papírt”, mondja a nagyobbik fiú, “hát ez már eleve gyanús, hogy valami rossz dolog, fel is volt szépen sorolva, mikor jönnek, meddig maradhatunk, mondom, én ehhez nem értek, csak nem raknak ki, aztán kiderült, hogy igen.”

Ádám egyébként dolgozna, a suli egyelőre parkolópályán. “Mondjuk van egy nagy álmom, Forma 1-es pilóta lennék, vagy, ha az nem, autótervező mérnök. Miért ne? Massa is pizzafutárként kezdte!” Egyelőre barátokhoz megy a kilakoltatás után, aztán meglátja. Nem tudni, mi lesz a többiekkel, “megy mindenki szerteszét, gondolom”. A férj munkásszállóra menne, de oda Andrea nem mehet, a kisfiút állami intézetbe adták.

 

24.hu


 

h i r d e t é s