h i r d e t é s

A Rondella Galéria új kiállítása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Rondella Galéria új kiállítása

2018. június 10. - 16:02

 

A 2016-ban elindult kiállítássorozat második csoportos tárlata nyílik meg, amely 2018. július 1-ig lesz látható a Rondella Galériában. Hétfői napok kivételével, 11:00-16:00 óra között. A kiállítás ideje alatt, a kortárs alkotások megvásárolhatók lesznek.

Már a kiállítás címe is figyelemfelkeltő: PERIFÉRIA. Mindenki által ismert dolog, hogy a kortárs művészet az utóbbi időben perifériára került. A képzőművészet sem a médiában, sem a hétköznapi életünkben nem kap elég nagy figyelmet. Az emberek többsége, ha azt hallja kortárs művészet, rögtön valami megérthetetlen, feldolgozhatatlan, absztrakt alkotásra gondol. Azonban ezek az alkotások nem függetlenek sem a társadalomtól, sem a világtól, amiben mindannyian élünk. Sosem érthetőbb valami, mint a kortárs művészet, hiszen éppen arra reflektál, amire mi is, minden egyes percünkben. Gondolataink érzéseket keltenek bennünk, amit különféle formában fejezünk ki. Van, aki elmondja; van, aki leírja; van, aki képzőművészeti alkotás formájában fejezi ki azokat. Az emberek tudomásul veszik, hogy vannak kortárs alkotók, olyan kortárs művészek, akik mindennapi életünkre reflektálnak, mégsem próbálnak nyitni feléjük. Sok érdekes dolgot meg lehet tudni az alkotóktól, lehetőség van velük személyes találkozókra kiállításmegnyitókon, workshop-okon, művésztelepeken.

Piacot szeretnénk teremteni ezeknek az alkotásoknak úgy, hogy párbeszédet, kölcsönös együttműködést hozunk létre alkotó és a közönség között, vásárló és vásárló között, amely művészetkedvelő közösségként működik. Ha a közönség nyitottá válik az alkotók felé, akkor szeretné látni az alkotásokat saját környezetében is, megértve, egyúttal magáénak érezve azokat. Azt szeretnénk elérni, hogy a művészeket ne csak alapítványok segítsék munkájukban, hanem a közönség is. Ha vásárlással segítik a művészeket, ösztönzik őket az alkotásra, lehetőséget teremtenek a munkájuk további folytatására, hogy még újabb kiállítások, workshop-ok, vásárok jöhessenek létre. 


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s