h i r d e t é s

A röpke derűs hétvége után újra beborulhat az ég

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A röpke derűs hétvége után újra beborulhat az ég

2019. április 01. - 06:05

 

Hétfőn délelőtt közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúl északi részein néhol alakulhat ki záporeső. - írja az Időjárás.hu.

Forrás: pixabay.com

Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, helyenként alakulhatnak ki záporok. Megerősödik az északkeleti szél. 14, 20 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn északnyugat felől hidegfronti érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az enyhe idő és az óraátállítás következtében a fejfájás mellett fáradékonyabb lehet a megszokottnál, a fokozott folyadékbevitel mellett fogyasszon naponta 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

A szabadtéri tevékenységeket elsősorban a Dunántúlon zavarhatják záporok, az ország más részein nem lesz szükség az esernyőre. Az erős szél ront a hő-és komfortérzeten, de a következő változékony napok előtt még ajánlott pár órát a friss levegőn tölteni.

A pollenszint jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a hét közepétől várhatóan csökken a pollenterhelés.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s