h i r d e t é s

A Roszatom április 30-án indítja globális tudatosságnövelő kampányát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Roszatom április 30-án indítja globális tudatosságnövelő kampányát

2021. április 27. - 15:23

 

Az emberiség jobb jövőjéhez elengedhetetlenek az olyan megbízható, tiszta, szén-dioxid-kibocsátás-mentes energiaforrások, mint amilyen az atomenergia. 

A modern nukleáris technológiák a tiszta energiaforrásnál sokkal többet jelentenek az emberek számára. A békés célú atomenergiára univerzális eszközként megkerülhetetlenül szükségünk van ahhoz, hogy megoldhatóvá váljanak a jelen és a jövő legsürgetőbb feladatai. Az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez elengedhetetlen az atomenergia. Ugyanakkor sokan még mindig csak villamosenergia-forrásként tekintenek az atomra, holott ennél lényegesen többrétű a szerepe az életben.

Ezen kíván változtatni a Roszatom az Atom az emberekért elnevezésű tudatosságnövelő kampányával, amelynek szereplői és célközönsége is a nagyközönség, a mindennapok embere. Az Atom az emberekért sorozat emberi történetek füzére. A világ különböző pontjain élők mesélik el azt, hogy miként segíti őket az atomtechnológia életük kiteljesedésében, jobbá tételében.  

2021. április 30-án tartja a Roszatom a Miért van szüksége az embereknek az atomtechnológiákra? című online projektindító rendezvényt. A program házigazdája Kristy Gogan lesz, aki több mint 15 éve ad tanácsot ad a kormányoknak az éghajlatváltozással és az energetikai kérdésekkel kapcsolatban. A rendezvényen felszólalnak a Roszatom és a Nukleáris Világszövetség (WNA) vezetői, valamint környezetvédelmi szakértők, illetve a bemutatott filmek szereplői is.

A résztvevők az atomenergia használatának szociális, gazdasági és ökológiai vonatkozásaival kapcsolatban mondják el véleményüket, a filmek szereplői pedig az életükről mesélnek, illetve arról, hogy miként változtatta meg mindennapjaikat az atomenergia.

Az Atom az emberekért projekt világpremierjét 2021. április 30-án, magyar idő szerint 14:00 órakor tartják az atomforhumanity.com oldalon.


 

Kommentek

h i r d e t é s