h i r d e t é s

A sapka segít, ha viseljük!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A sapka segít, ha viseljük!

2015. október 07. - 07:36
0 komment

 

Sok bajtól megkímél, ha nem hagyjuk szabadon a fejünket az egyre hűvösebb időben.

A sapkákat nem szereti mindenki, ám ennek a viselése nem szerelem kérdése, mert sapka nélkül megfázhat, megfájdulhat a fejünk, elpusztulhatnak a hajhagymáink, de a fülünk is begyulladhat - írja a life.ma.

Az ősz beköszöntével tehát ideje, hogy vegyünk egy sapkát, ami divatos kiegészítő, ha jól választjuk ki, és az alábbi problémáktól óvhat meg!

Középfülgyulladás: Észrevétlenül alakul ki a betegség, amit csak akkor veszünk észre, ha már elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés. Súlyos gyulladás esetén gyakran gyógyszerrel átitatott szalagot tömnek a fülbe, majd vattát is adnak hozzá. A napokig tartó félsüketség után még kellemetlenebb lesz a kihúzás.

Éberség: Biztos észrevettük már, hogy szinte azonnal elálmosodunk, amikor a hidegből bemegyünk a melegbe. Ha sapkával és sállal melegítjük magunkat, akkor nem fogjuk álmosnak érezni magunkat, mert a kinti és benti hőmérséklet között nem lesz olyan nagy az eltérés.

Haj: A kutatók nem egyszer bebizonyították, és figyelmeztettek, hogy ne tegyük ki hidegnek a hajunkat, mert a hajhagymák könnyen elpusztulhatnak. Senki sem szeretne 40 évesen kopasz lenni, úgyhogy vegyünk fel sapkát!

Fejfájás: A hideg hatására az erek összeszűkülnek, aminek eredménye szédülés, fejfájás, rossz közérzet lehet.

 

life.ma (Címlap Fotó: Life)


 

Kommentek

h i r d e t é s