h i r d e t é s

A sportfogadás történetének legnagyobb nyereményei

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

A sportfogadás történetének legnagyobb nyereményei

2021. január 11. - 16:23

 

A sportfogadással nem csak kisebb összegeket, de egész vagyonokat is lehet nyerni. Erre fogunk most mutatni néhány igazán hihetetlen példát!

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A sportfogadás esetén van szerepe a szerencsének is, de ugyanakkor nagyon sokat számít egy adott fogadó tudása, információi és tapasztalata is. Plusz sokat számít az, hogy melyik sportfogadó oldalt választjuk ki, hiszen sok tényező befolyásolhatja még tippjeink sikerességét. Érdemes a megfelelő fogadó oldalak kiválasztása előtt körülnézni és csak a legjobb oldalakon regisztrálni. Ebben sokat segíthetnek más fogadók és az ő tapasztalataik is, hiszen például a melbet vélemények egyértelműen mutatják, hogy ez egy jó bukmékernek számít, tehát nem nyúlunk mellé, ha itt fogadunk. És hogy ezek a mondatok nem csak üres frázisok és tényleg komoly lehetőségek rejlenek a sportfogadásban, azt mi sem mutatja jobban, mint a sportfogadás történetének legnagyobb nyereményei. A következőkben ezek közül mutatunk be néhányat!

Néhány érdekes nyeremény

Valószínűleg nem teljeskörű listáról beszélünk, hiszen nem lehet az összes nagy nyereményt összegyűjteni, de a következő lista egyik mindenképpen megemlítendő szereplője nem más, mint egy Adrian Hayward nevű úriember, aki 60 ezer forintot tett fel még 2005-ben arra, hogy Xavi Alonso gólt fog szerezni a saját térfeléről. Ez nem jött össze, de ez nem szegte fogadónk kedvét, aki 2006-ban újra próbálkozott, amikor a Liverpool a Luton Town ellen játszott az angol kupa harmadik körében. És ekkor már összejött a saját térfélről szerzett gól és a Liverpool-sikere mellett Hayward is behúzott egy masszív 8 millió forintos nyereményt egyetlen tippel. Egyébként nyertek már más megdöbbentő tippekkel is, például:

  • Kapusgóllal
  • Két kiállítással
  • És egészpályás góllal is

Forrás: unsplash.com

De folytassuk tényleg hatalmas nyereményekkel. Egy Mick Gibbs nevű úriember egy mindössze 100 forintos szelvénnyel volt képes 150 millió forintot egy 15 mérkőzésből álló szelvénnyel nyerni, ugyanis minden egyes mérkőzést eltalált, ráadásul egyik sem volt különösebben alacsony szorzóval. Az első 14 mérkőzése után már csak annak a találkozónak kellett bejönnie, amelyen a Bayern Münchennek kellett megvernie a Valencia csapatát a Bajnokok Ligája döntőjében. A németek tizenegyesekkel sikerrel jártak, így a profi fogadóként éldegélő Gibbs behúzta egyik nagy nyereményét - volt neki egyébként jó pár korábban. Hogy más sportágra is átnyergeljünk, a mai napig hihetetlennek tűnik az a fogadás, amelyben 1996-ban egy férfi 20 ezer forintot tett fel arra, hogy egy zsoké megnyeri Ascotban mind a hét lóversenyét, amin elindul. Meg is nyerte, így a fogadó bezsebelhetett 180 millió forintot.

További nagy nyeremények

Egy meg nem nevezett fogadó az egyik legnagyobb számú kötéssel tudott hatalmasat akasztani Máltán a William Hillnél. 19 mérkőzést rakott fel a szelvényre mindössze 250 forintért. És mind bejött neki! A nyereménye meghaladta ezzel az egy szelvénnyel a kétszáz millió forintot is! És hogy ne csak ismeretlen nevekről írjunk, említsük meg Charles Barkleyt is. Az NBA egykori sztárja is nagyon emlékezeteseket alakított a sportfogadásban. Ő mondjuk nem kis téttel, nagy kötésekkel nyert, hanem óriási tétekkel próbálkozott. Így sikerült neki egy 500 ezer dolláros téttel 800 ezer dollárt nyerni, amikor 2002-ben fogadott az esélytelenebb New England Patriots győzelmére az NFL-ben.


Forrás: unsplash.com

Mike Futter neve nem ismeretlen a sportfogadás világában, de az egyik sikeres fogadásával örökre beírta a nevét a történelemkönyvekbe. Még 2003-ban történt, amikor Futter a saját Monty's Pass nevű lovára fogadott egy lóversenyen. A ló nem hagyta cserben, egyrészt több százezer fontot nyert neki az első hellyel, amelyhez Futter még behúzta a fogadásáért járó 160 millió forintot is. Értelemszerűen mindezt azért, mert a ló messze nem tartozott az esélyesek közé. Szintén lóversennyel tarolt gigászit egy férfi, aki 180 forintot tett fel hét lóverseny befutójának nevére és mivel mindet eltalálta, 350 millió forint ütötte a markát. Ráadásul a férfi nem törődött a szelvényével, nem nézte meg az eredményeket sem, így a lottózóban szóltak neki, amikor a következő fogadását akarta megkötni, hogy mind a hét tippje bejött a szelvényén.

A valaha volt legnagyobbak

A legnagyobb nyeremények listájának első két helyén két amerikai fogadó fogadása áll. Dave Oancea, vagy ahogy többen is ismerik, Vegas Dave még 2015-ben fogadott arra az amerikai profi baseball-bajnokságban, az MLB-ben a szezon elején, hogy a Kansas City Royals meg fogja nyerni a bajnokságot. Ezért 30-szoros pénzt ígért a bukméker. Dave úgy döntött, hogy nem lesz kispályás, 140 ezer dollárt pakolt fel erre a kimenetelre, ráadásul mindezt 15 különböző helyen szétosztva, ugyanis egyben egy bukméker sem vállalta fel. És miután a Kansas nyerni tudott abban a szezonban, hősünknek 800 millió forint ütötte a markát. És hát a végén ott a legendás nyeremény és fogadás, amely a valaha volt egyik legsikeresebb sportfogadó, Billy Walters nevéhez fűződik. A fogadó még 2010-ben tett fel 3.5 millió dollárt, azaz több mint 1 milliárd forintot arra, hogy a New Orleans Saints meg fogja verni a Colt csapatát a Super Bowlban. Sikerrel járt, így komoly nyereményt vehetett fel. Walters egyébként a tökéletes példa arra, hogy a sportfogadás nem csak szerencse. Az ő nevéhez fűződik minden idők leghosszabb nyerési sorozata sportfogadások tekintetében.


 

Kommentek

h i r d e t é s