h i r d e t é s

A Tanítanék Mozgalom is kiáll a gyűlöletkampány ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Tanítanék Mozgalom is kiáll a gyűlöletkampány ellen

2016. szeptember 23. - 10:08
0 komment

 

A jövő pénteki tüntetésen ott lesz az oktatás szétszedése ellen tiltakozó mozgalom is - írja a 24.hu.

Forrás: 444.hu

Szerintük pedagógiailag is helytelen, hogy egyszerű válaszokat ad a kormány a menekültek bonyolult kérdésére.

Közleményben jelentette be a közoktatási átalakítások ellen küzdő Tanítanék Mozgalom, hogy beáll a kormányzati gyűlöletkampány ellen küzdő szervezetek sorába, részt vesz aLásd meg az embert! elnevezésű tüntetésükön. Szerintük morálisan és pedagógiailag is aggályos a kormányzati kampány.

Mert arra tanít, hogy egy olyan bonyolult és összetett problémára, mint amilyen a menekültek és a bevándorlók ügye, készen kapott sablon-válaszokkal, bezárkózással, és a szolidaritás legkisebb jele nélkül reagáljunk.

Szerintük etikátlan dolog ilyen példát mutatni a fiataloknak, ezért arra biztatják őket, hogy “tájékozódjanak, kérdezzenek, gondolkodjanak, és ennek megfelelően hozzanak döntéseket.” Hozzáteszik, ha a kormány felelősséget érez az ország jövőjéért, akkor “a félelemgerjesztés helyett fektessen a jelenleginél sokkal többet az oktatásba”. Idézik a néhai dél-afrikai elnök Nelson Mandelát is:

Az oktatás a legerősebb fegyver a világ megváltoztatására.

Pár napja jelentették be civilek a Kossuth téren, hogy egy hét múlva tüntetést tartanak, hogy megmutassák Magyarország másik, toleránsabb arcát is.

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s