h i r d e t é s

A tegnapi vihar szele elfújta az esőfelhőket, visszatér a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A tegnapi vihar szele elfújta az esőfelhőket, visszatér a kánikula

2020. június 30. - 05:42

 

Egy átmeneti torpanást követően a hét közepétől újra visszatér a 30-35 fokos hőség! Az UV-sugárzás a napos időszakokban akár az extrém fokozatot is elérheti, nagy a leégés és a napszúrás veszélye! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén felhős vagy derült lesz az ég, napos idő várható. 

Délután a szikrázóan napos időt csak kevés felhő zavarhatja, csapadék sehol sem alakul ki. Az északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik, a délutáni csúcsértékek 26, 30 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden frontmentes időben lesz részünk, de a meleg hatására melegfrontot jellemző tünetek jelentkezhet. Bár az áthaladó front mögött csupán egy-két helyen éri el a hőmérséklet a 30 fokot, továbbra is fokozott a terhelés. - írja a meteoklinika.hu

Abban az esetben, ha fokozottan érzékeny a melegedésre, migrénes fejfájása jelentkezhet, ami most még nem ígérkezik intenzívnek, de még napokig jellemző lehet.

Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszon, könnyen kiszáradhat, ha nem figyel eléggé. Testtömegtől függően 2-3 liter tiszta vízre vagy cukor nélküli, hűtött üdítőre essen a választás, a frissen facsart gyümölcslevet a gyermekek is szívesen fogyasztják.

A napsütés sokakat a szabadba csábít, de most már vigyázni kell a nagyon erős, sőt helyenként extrém UV-sugárzással! 11 és 15 óra között nem ajánlott a tűző napon tartózkodnia, ezekben az órákban akár a 8-as értéket is élérheti az UV-sugárzás értéke. Ha érzékenyebb a bőre, akár 15-20 perc alatt is komoly leégést szenvedhet! Használjon magas faktorszámú fényvédő krémet a gyerekekre különösen figyeljen! 

A légköri pollenkoncentráció közepes, a pázsitfűfélék és csalánfélék okozzák a legtöbb panaszt az allergiások körében. A következő napokon is közepes marad a pollenszint, akár intenzív tünetek is felléphetnek.

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A napsütés könnyen elvakíthatja vezetés közben, ezért mindig legyen önnél napszemüveg. Tompulnak a reflexek, vezessen lassabban, óvatosabban, ha szükséges időnként tartson rövid pihenőt. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s