h i r d e t é s

A tolatókamerák típusairól és azok tulajdonságairól

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A tolatókamerák típusairól és azok tulajdonságairól

2024. április 30. - 08:31

Manapság rengeteg kiegészítőt lehet vásárolni utólag is egy gépjárműhöz. Az egyik leghasznosabb extrának a tolatókamerák számítanak, amelyeknek számos különféle típusa létezik.

Forrás: automplaza.hu

Az Autompláza Kft. tolatókamerái között is található számos különböző kivitelű. Cikkünkben összefoglaljuk, mit kell tudni az egyes típusokról.

Rendszámtáblakeretbe építhető tolatókamerák

A rendszámtáblakeretbe integrált tolatókamerák kedvező áruk és hatékonyságuk miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Egy ilyen eszköz segítségével könnyen meg lehet győződni arról, hogy a tolatás biztonságos: nincs senki és semmi a gépkocsi mögött. Különösen egy párás, ködös reggelen jöhet jól ez a kiegészítő, amikor a látási viszonyok nem túl kedvezőek.

A tolatókamerák vízállóak, így még esős időben sem kell félni attól, hogy hibásan működnének vagy működésképtelenné válhatnának. Felszerelésük egyszerű, nem kell az autó lökhárítóját megfúrni.

Járműspecifikus tolatókamerák

A járműspecifikus tolatókamerák pontosan passzolnak a gyári helyekre, így aztán ezek beépítése ugyancsak megoldható a lökhárító kifúrása nélkül. Ezen kiegészítők megbízhatósága kiemelkedő, képi megjelenítésük pedig szinte tökéletes.

A gépkocsi hátsó részére szerelt kamera képe a műszerfalra szerelt színes kijelzőn vagy multimédiás fejegység kijelzőjén tud megjelenni. Hasonló árszintet képviselnek, mint a rendszámtáblakeretbe integrálható változatok.

Vezeték nélküli kameraszettek

A vezeték nélküli kameraszettek egyszerre több, akár négy kamerát is tudnak kezelni. A kamerák által közvetített kép egy monitoron ellenőrizhető. A monitort a gyújtásra, a tolatókamerát pedig a tolatólámpa vezetékeire kell kapcsolni.

A gyújtás ráadásakor rögtön készenléti üzemmódba vált a monitor, a rajta lévő gombok segítségével vezérelhetővé válik. Ha a kocsit hátramenetbe kapcsoljuk, akkor a kamera képe azonnal látható lesz. Az alapbeállítás szerint osztott módban jelenik meg a kép, ám a tolatás megkezdésekor a kép teljesképernyős-módba vált. Érdemes tudni, hogy tolatókamera-szettet is lehet járműspecifikus kamerával vásárolni.

Érintőképernyős tükörbe integrált kamerák

Az egyik leginnovatívabb megoldást az érintőképernyős visszapillantó tükörbe integrált dupla autós kamerák jelentik. Egy ilyen eszköz kétcsatornás rögzítési funkcióval bír, ami egyúttal parkolófigyelőként is funkcionál.

Tolatás alkalmával kifejezetten nagy felbontásban látszik a kocsi mögötti tér. A tükör képes egyidejűleg megjeleníteni az első, valamint a hátsó kamera képét is, az eredeti tükörhöz pedig kapcsokkal lehet rögzíteni.

További megoldások és kiegészítők

A fent kifejtett megoldásokon túl számos lehetőség van még a tolatás megkönnyítésére. Szóba jöhetnek az univerzális TFT-LCD monitorok, de létezik pótféklámpába épített tolatókamera, valamint kombinált tolatóradar és kameraszett is. Lehet vásárolni akár wifi modult is már meglévő kamerához, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kiegészítőt.