h i r d e t é s

A váci börtönbe került Németh Szilárd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A váci börtönbe került Németh Szilárd

2018. február 28. - 14:44

 

A magyar börtönök telítettsége 129 százalékos, a zsúfoltság alapja az, hogy a három csapás törvény miatt kétezerrel több embert zártak be - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerdán Vácon.

Az úgynevezett három csapás-törvény értelmében a harmadik erőszakos bűncselekménynél megkétszereződik a kiszabható büntetés, és ha ez meghaladja a húsz évet, akkor a bírónak életfogytiglant kell kiszabnia.

Németh Szilárd a Váci Fegyház és Börtön kultúrtermében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy mindenképpen szeretnék felszámolni a túltelítettséget, de a családok támogatása megelőzi a börtönépítést.

Hozzátette: a magyar büntetés-végrehajtás 29 intézetből és 12 gazdasági társaságból áll. Több mint 17 ezer ember van elzárva.

A büntetés-végrehajtásban az álláshelyek 91 százaléka betöltött, ez az arány a kidolgozott életpályaprogramoknak köszönhetően remélhetőleg javulni fog

- mondta. 

A kormánypárti politikus szólt arról is, hogy a migráció "Európára szabadította a terrorcselekményeket" is.

Embercsempészet ügyében 190 magyar és 220 külföldi állampolgár van őrizet alatt, a migrációs törvény kijátszása miatt pedig 445 külföldi. Ez a szám csak azért ilyen kicsi, mert megépült a kerítés

- tette hozzá.

A munka, az oktatás és a képzés fontos része a fogvatartottak későbbi reintegrációjának

- emelte ki, hozzátéve: szeretnék, hogy akik bekerülnek, azok lehetőség szerint lássák el magukat.

Magyarországon 13 ezer rab dolgozik, amivel Európában az elsők vagyunk

- hangsúlyozta.

Németh Szilárd megköszönte a fogvatartottaknak, hogy hozzájárultak az ország megvédéséhez, utalva ezzel arra, hogy a második határkerítést ők építették ki. 

(MTI)


 

h i r d e t é s