h i r d e t é s

A vakcina után sem térhetünk vissza régi életünkhöz?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A vakcina után sem térhetünk vissza régi életünkhöz?

2020. október 14. - 18:20

 

Legalábbis ezt vizionálja a német Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI).

Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI) - Forrás: DW

 koronavírus elleni vakcinák kifejlesztése után is fenn kell maradniuk egy ideig a járvány megfékezése érdekében hozott németországi korlátozások egy részének a helyi Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI) szerint, írja a Privátbankár.hu.

Az RKI stratégiai elemzése azzal számol, hogy jövő évben előreláthatólag már lesz néhány engedélyezett oltóanyag. Bár ezek jelentősen javítják a vírus elleni harc esélyeit, kezdetben csak korlátozott mennyiségben állnak majd rendelkezésre, elsősorban a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó emberek számára.

Emiatt fontos – áll a jelentésben –, hogy továbbra is fennmaradjanak a "közösségi élet bizonyos változásai." Az intézet szerint tehát továbbra is tartanunk kell egymástól a távolságot, követnünk kell a higiéniai szabályokat, védőmaszkot kell hordanunk, szellőztetnünk kell és lehetőség szerint a szabadba kell áthelyeznünk szabadidős tevékenységeinket.

Németországban – számos európai országhoz hasonlóan – augusztus óta jelentősen emelkedik a diagnosztizált fertőzések száma. Tegnap már több mint ötezer új vírushordozót regisztráltak – ilyen magas értékre utoljára áprilisban volt példa.

Az új halálesetek száma sokáig nem követte az emelkedést, és relatív alacsony szinten maradt. A közelmúltban azonban ez a szám is növekedésnek indult: tegnap már 43-an vesztették életüket.

Igaz, ez még mindig jóval kevesebb, mint a válság tavaszi csúcspontján, amikor naponta több százan hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.  

A válság a tudósokat és az egészségügyi szakembereket is megosztja: egy részük a jelenleginél szigorúbb korlátozásokat tart indokoltnak, más részük viszont új stratégiát követel és úgy véli, hogy a fiatal és egészséges emberek számára azonnal lehetővé kell tenni a megszokott életük folytatását.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében. (mfor.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s