h i r d e t é s

A választásokig kiürítik a martonvásári börtönt?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A választásokig kiürítik a martonvásári börtönt?

2018. március 19. - 17:16

 

A martonvásári objektumban olyan élítéltek töltötték büntetésüket, akik nem élet elleni bűncselekményeket követtek el.

Forrás: KDOBVI

Lapunk forrása néhány napja volt látogatóban ebben a bv. intézményben, ahol az a személy, akit meglátogatott, gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt tölti szabadságvesztését. A büntetését töltő személy forrásunknak elmondta, hogy kiürítik a börtönt, minden rabot másik bv. intézménybe szállítanak.

"Az átszállított rabok tizennégyen vannak egy zárkában, az egy főre jutó terület kb. 1 m2. Ki sem mehetnek, az ajtók egész nap zárva vannak"

- meséli forrásunk.

Egy, a büntetését töltő személy forrásunknak elmondta, hogy mindenkit átszállítanak másik börtönbe, ezt az intézményt kiürítik. Ennek okát nem ismeri. Forrásunk egy, az intezéményben szolgálatot teljesítő magas beosztású személytől megtudta, hogy a büntetését töltő személy információi helytállóak, a börtönt valóban kiürítik. Ennek okát nem tudja vagy nem mondhatja el.

Az objektumot egyébként 2015 tavaszára teljeskörűen felújították, a biztonságtechnikai rendszereket a baracskai és székesfehérvári objektum rendszeréhez szorosan csatlakozva alakítottak ki. 

Nagyon remélem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i szavai, 

„Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

és a martonvásári objektum kiürítése között nincs összefüggés, és ez csak véletlen egybeesés.


 

h i r d e t é s