h i r d e t é s

A vébé, amit nem úsztunk meg szárazon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A vébé, amit nem úsztunk meg szárazon

2018. december 11. - 09:05

 

Csak fél évvel kellett tovább várnunk, arra, hogy megtudjuk, mennyivel tolta túl a híres nevezetes Vizes vb-t az Orbán-kormány. A Bp2017 Kft. ugyanis csak most tette közzé beszámolóját. Mert ugye, ha a kormány kedvében járunk, még ez sem jelent elfogadhatatlan vétséget, ha nem tartjuk be a szabályokat. De nem is ez a lényeg.

Forrás: 444.hu

Hogy fű alatt próbálja meg a mérleget közzé tenni a cég, lényegében egy rosszul leplezett sunnyogás nyoma. Arra építeni, hogy fél éves csúszást követően nem figyelnek fel egy újonnan közzétett beszámolóra, meglehetősen amatőr gondolat volt. Persze a kormány kegyeltjeit sosem jellemezték a kifinomult módszerek.

A 2017-es vizes világbajnokság az elképesztő költségei miatt is bekerült a hazai sajtóba. Az infrastrukturális fejlesztésekkel és szervezői költségekkel együtt a kiadások elérték a 130 milliárd forintot.

A május végi határidő helyett most benyújtott beszámoló szerint a szervezőcégnek, a Bp2017 Kft.-nek értékesítésből mindössze 4,6 milliárd forintnyi árbevétele keletkezett. Ebben a jogdíjak és a továbbszámlázott szolgáltatások is benne vannak.

Az értékesítésből származó bevételek mellett 49,7 milliárdnyi egyéb bevétel is befolyt a céghez, ám ez szinte teljes egészében a beérkező támogatás volt, 49,5 milliárd forint. /168 óra/

Ezt még el is lehetne mismásolni a dolgot, elvégre az egyéb bevételek némileg alacsonyabbak szoktak lenni.

A számok alapján úgy tűnik, a vártnál kicsit mintha rosszabbul teljesített volna a vizes világbajnokság. Tavaly májusban Seszták Miklós, a szervezőbizottság elnöke azt nyilatkozta, hogy körülbelül 7-10 milliárd forintos bevétellel kalkulálnak. Ha az értékesítési és egyéb bevételeket összeadjuk és levonjuk belőle a támogatást, akkor mindössze 4,8 milliárd forintnyi olyan bevételt kapunk, mely szigorúan a vizes vb-nek köszönhetően érkezhetett be a kasszába. /mfor/

Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy a vb költségvetése nem egy alkalommal elszállt. A monstre beruházás pedig a legkevésbé sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nincs ebben semmi újdonság, a vb-ről addig is tudható volt, hogy nem több, mint Orbán sportmániájának jelképe. De az eredményekből az következik, hogy már megint potyára kidobtunk egy nagy valag pénzt.


 

h i r d e t é s