h i r d e t é s

A veszélyhelyzet elmúltával is maradjanak a könnyített szabályok az e-receptek kiváltására!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A veszélyhelyzet elmúltával is maradjanak a könnyített szabályok az e-receptek kiváltására!

2020. június 02. - 16:41

 

Kevés olyan dolgot hozott a veszélyhelyzet az életünkbe, amelyet később hiányolnánk, egy ilyen azonban biztosan van: ez az e-receptek könnyített kiváltása. 

A kép illusztráció! - Forrás: hgysz.hu

A veszélyhelyzetet megelőzően az Orbán-kormánynak még az e-receptek rendszerét is sikerült úgy megalkotnia, hogy múltszázadi bürokráciát idézzen. Hiába akartuk kiváltani beteg gyerekünk, idős szülőnk, nagyszülőnk gyógyszerét, akadályokba ütköztünk. A veszélyhelyzet alatt azonban a kormány megszüntette ezt, és az e-receptek kiváltásához elég volt, ha bediktáltuk a beteg TAJ-számát és bemutattuk a személyi igazolványunkat. Ez pontosan így működik más, hazánknál kicsit jobban működő országokban, békeidőben is.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy a veszélyhelyzet elmúltával ne szüntesse meg az e-receptek jelenlegi, könnyített kiváltását! Elég volt az értelmetlen  szabályokból és a bosszantó bürokráciából, hogy még szeretteink gyógyszereit sem válthatjuk ki, amikor ők erre nem vagy csak korlátozottan képesek. A DK azt szeretné, ha az e-receptek kiváltása most már mindig úgy történne, mint a veszélyhelyzet alatt, ez a betegek és a hozzátartozóik érdeke is. (Varga Zoltán, A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Parlament egészségüggyel is foglalkozó bizottságának tagja)


 

h i r d e t é s