h i r d e t é s

A viharos szél egyre hidegebb levegőt hoz

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A viharos szél egyre hidegebb levegőt hoz

2021. január 14. - 05:54

 

Erős északi szél kíséretében egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt napról-napra csökken a nappali felmelegedés mértéke és erősödik az éjszakai lehűlés. 

Éjszaka újabb nedves léghullám okoz többfelé havazást, hózáport, majd a hét végén csökken a csapadékhajlam, de hózáporok még továbbra is kialakulhatnak.

Napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra.
Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s