h i r d e t é s

A világgazdaság összeomlásáról beszélt a bitcoin-próféta

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A világgazdaság összeomlásáról beszélt a bitcoin-próféta

2022. június 20. - 07:44

Jelentős lefordulás és gyors recesszió felé tart a gazdaság Michael Novogratz veterán befektető, a bitcoin egyik legismertebb szószólója szerint - írja a Marketwatch.

Forrás: News.az

A gazdaság össze fog omlani

- mondta Novogratz a Marketwatchnak a Fed tegnapi döntése előtt. Hozzátette: nagyon hamar gyors recesszióba kerül a gazdaság, amelynek jelei már jól láthatók. A jegybank 28 év után a legnagyobb kamatemelést hajtotta végre.

A befektető szerint a lakáspiac már kezd átfordulni, a készletek felrobbantak. Eközben az elbocsátások már elkezdődtek több ágazatban, a Fed pedig addig fog szigorítani, amíg az inflációt le nem töri.

Novogratz még a Fed döntése előtt azt prognosztizálta, hogy a jegybank 75 bázisponttal fogja emelni az irányadó kamatot, és erre a döntésre a piacok emelkedni kezdenek (ez végül igaznak bizonyult). A befektető arra számít, hogy a következő napokban eladási hullám jön a tőzsdéken.

Novogratz egyébként a Galaxy Digital nevű kritpodevizákkal kereskedő vállalat vezetője, és általában pozitívan nyilatkozik a bitcoinról. A jelenlegi kriptoipiaci szakadásról az a véleménye, hogy "közelebb van az aljához, mint a részvénypiacok." (Portfolio)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s