h i r d e t é s

Abony továbbra is fut a Quaestor-pénze után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Abony továbbra is fut a Quaestor-pénze után

2015. április 16. - 13:39
0 komment

 

Abony önkormányzata április 2-án elektronikus úton fizetési meghagyást bocsátott ki a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felé a náluk elhelyezett 279.359.532,- forint tekintetében, melyet a közjegyző április 7-én írt alá - olvasható a város honlapján ma megjelent közleményben. - írja a lap

Mint írják, a fizetési meghagyás ellen a kötelezett fél 15 napon belül élhet kifogással, amennyiben ezt nem teszi meg, az jogerőre emelkedik. Bizakodva írják le, hogy a Quaestor április 10-én ismételten megküldte Abony számára az önkormányzat pénzszámlakivonatát 279.359.532,- forintról, amely azt bizonyítja, hogy az összeg a számlán rendelkezésre áll. Arra viszont még most sem kaptak választ, hogy ha megvan a pénz, akkor mikor jutnak hozzá?

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Pest megyei Abony városának március 16-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a Magyar Nemzeti Bank az önkormányzat Quaestornál elhelyezett 279.359.532,- forintos szabad felhasználású megtakarítását zárolta. 

A település képviselő-testülete március 26-án ismét rendkívüli ülést tartott, ahol a pénzügyi egyensúly megtartása érdekében az önkormányzat felújítás, beruházás és városüzemeltetési jogcímeken szereplő pénzeit szeptember 30-ig befagyasztotta, abban bízva, hogy addig hozzájutnak a város bevételének 13,6%-át kitevő megtakarításukhoz.

 

sztarklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s