h i r d e t é s


Adalékok a kormányzati hisztihez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Adalékok a kormányzati hisztihez

2017. szeptember 07. - 14:49

 

Hallgatom Szíjjártót és az újra mikrofon elé engedett Rogánt (Orbán még két napig gondolkodik, felméreti, a lomha közvélemény hajlandó-e már hadat üzenni az Uniónak, vagy még dolgozni kell rajta): Az EU bíróságának döntése felelőtlen, felháborító, nem, nem, soha, nem engedünk betelepíteni illegális bevándorlókat. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: 24.hu

Nagyszerű.

Akkor minden rendben, ezt t.i. nem is kéri senki. Arról van szó, hogy a legális úton menedékjogért folyamodó 1294 menekülő kérelmét nálunk bírálják el, mert Olaszország és Görögország nem győzi.

Akiről úgy ítélne a magyar hatóság, hogy valóban az életveszély és üldözés elől menekül, és nem ú.n. “gazdasági bevándorló”, annak a saját törvényeink szerint megadnánk a menedékjogot, a többinek nem.

(Eddig arról volt szó, hogy a “valódi” menekülteket mi sem hárítjuk el, “van szívünk” – mondta Orbán.).

Aki megkapja a menedékjogot, az legálisan továbbmehet az Unióba, és az eddigi tapasztalatok szerint (vajon miért?!) eszük ágában sincs itt maradni. Amíg várnak a kérelmük elbírálására, kétség kívül el kell látni őket, de ezt az Unió fizeti.

3 apró adalék a hisztihez:

  • Eddig több, mint 20.000 embernek adtunk a kötvénybiznisz keretében betelepedési engedélyt. A pénz kisebb része visszaadandó kölcsönként a költségvetésbe, nagyobb része véglegesen az üzleteléssel megbízott kormányközeli cégek zsebébe futott be. 20.000 kontra 1294, illetve utóbbiból valamennyi.
  • Hogy csak önkéntes alapon lehessen csatlakozni az EU közös menekültpolitikájához, és ne legyen minden országra kötelező, azt Orbánon kívül még Soros György mondja. Vicces.
  • Juncker levele megismétli, hogy a 2015-ös nagy menekülthullám idején az Unió felajánlotta 54.000 menedékkérő átvételét tőlünk, de a kormány ezt elutasította. Naná. Akkor hogyan riogatott volna a Keletinél felgyűlt tömeggel, akiket szándékosan Budapesten át tereltek étlen-szomjan még a közvetlenül megközelíthető táborokba is? Enélkül meg hogy lehetett volna a migránshordáktól megvédő kormányfő alakját szoborba önteni? (Nagy pech, hogy erőszak végül nem esett, mert a hülye civilek vizet és ennivalót, a sebes lábú gyerekeknek kötszert osztottak. Meg is kapták büntetésüket a civiltörvényben. Nem baj, ősszel csak sikerül kiprovokálni valamit. A szobor még csak félkész.)

Szerző: Lendvai Ildikó/gepnarancs.huh i r d e t é s

betöltés...

;