h i r d e t é s

Áder János 28 milliós luxusautót kapott

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Áder János 28 milliós luxusautót kapott

2020. január 21. - 10:23

 

Egy megközelítőleg 30 millió forintos elektromos luxus-Audit vett még karácsony előtt Áder János hivatala – írja a magyarhang.hu.

Illusztráció: MTI fotó: Krizsán Csaba

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint tavaly év végén egy Audi e-tron Advanced 55 quattrót vásárolt nettó 22,4 millió forintért, ami áfával együtt nagyjából megegyezik a típus kicsit több mint 28 millió forintos induló árával.

Egy „új gyártású, felső-közép kategóriás, protokollcélú, tisztán elektromos, összkerékmeghajtású, 5 ajtós, 5 személyes, fokozatmentes automata váltós, fekete metál személygépkocsira” írták ki a közbeszerzést, amit végül a Porsche Hungária nyert meg.

Az elnök hivatal a lap megkeresésére azt közölte, hogy az autót december 12-én vették át, a járművet protokolláris célokra használják. A válaszban megemlített jogszabályok alapján úgy tűnik, hogy a tisztán elektromos Audit az államfő és felesége is használhatja.

– A gépjármű beszerzése során kiemelt szempont volt a teljes mértékű elektromos meghajtás, a konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek, valamint a protokolláris célra alkalmas megjelenés és felszereltség

– írta válaszában a KEH.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s