h i r d e t é s

Adósságrendezés fideszes módra Pécsett

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Adósságrendezés fideszes módra Pécsett

2017. szeptember 21. - 07:00

 

Az oroszoknak adná bérbe a pécsi repteret a kormány

Fotó: airportpecs.hu

A magyar kormányzat kifizeti Pécs város tetemes tartozásait, de cserébe átveszi a város repterét, amit a Magyar Nemzet szerint a Roszatom bérel majd.

Szerdán egy hatalmas Bombardier magánrepülőgéppel érkezett Magyarországra Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom vezérigazgatója. Az orosz üzletember előbb Paksra látogatott, majd onnan a Pécs határában álló repülőtérre ment, a Magyar Nemzet szerint azért, hogy egy orosz delegáció élén kipróbálhassa a pécsi repteret, írja a Magyar Nemzet.

A magyar kormányzat kifizeti tehát Pécs tetemes tartozásait, de cserébe sokkal szigorúbb gazdálkodást várnak majd el a megyeszékhely vezetésétől, illetve az állam gyakorlatilag vesz egy repteret a városban.

A szóban forgó repülőtér észszerű választás lenne az oroszoknak, fogalmaz a lap, hiszen van közvetlen autópálya-csatlakozása. A sztráda Pécsről a dunai kikötővel rendelkező Mohács felé halad, és a fővárosig futó autópályának Paksnál is van lehajtója. Ráadásul a személy- és teherautó-forgalom sem jelentős a Pécs–Szekszárd, de még a Pécs–Paks vonalon sem. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s