h i r d e t é s

Agresszív agydaganata van John McCainnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Agresszív agydaganata van John McCainnek

2017. július 20. - 15:48

 

John McCain arizonai republikánus szenátornál agresszív agydaganatot állapítottak meg helyi idő szerint szerdán. - írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

 A 2008-as amerikai elnökválasztás jelöltjét múlt pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Bár állapotát kielégítőnek mondták, az amerikai televíziókban megszólaltatott orvosszakértők már a hétvégén jelezték: komolyabb baj húzódhat meg a háttérben, tekintettel arra, hogy az arizonai politikust korábban már többször operálták bőrrákkal.

A mostani beavatkozást elvégző, elismert Mayo klinika orvoscsoportja szerdán este közleményben jelentette be: glioblasztomát, a rosszindulatú agydaganatok egyik agresszív formáját diagnosztizálták, a vérrög is emiatt alakult ki.

A daganatot eltávolították.

McCain irodája szintén közleményt adott ki, amelyben tudatta, a 80 éves politikus hangulata jó, és Arizonában, a családja körében lábadozva bizakodik, hogy a várható kezelések hatásosak lesznek. Meghan McCain, a szenátor lánya – aki a Fox televízió egyik kommentátora – közleményben szögezte le, hogy édesapját

a rákbetegség sokféle módon érintheti, de megadásra soha nem kényszerítheti őt.

Együtt érző nyilatkozatok és közlemények sora jelent meg szerdán este a hír hallatán. Donald Trump a maga és a hitvese nevében kívánt mielőbbi gyógyulást.

John McCain szenátor mindig is nagy harcos volt. Gyógyulj meg hamar!

– fogalmazott közleményében az amerikai elnök. Elődje, Barack Obama – aki a 2008-as elnökválasztáson legyőzte a McCaint – “amerikai hősnek” nevezte a szenátort és azt írta: a legremekebb harcos, akivel találkozott.

A rákbetegség nem tudja, mire vállalkozott, küldd el a pokolba, John!

– olvasható Barack Obama Twitterén.

Közleményben kívánt jobbulást Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének és Chuck Shumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője is. Szerdán este republikánus szenátorok egy csoportja az egészségbiztosítási törvény jövőjéről tanácskozott, s előtte a politikusok közös imádságot tartottak McCain felgyógyulásáért. Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, McCain egyik legjobb barátja közölte a szenátorokkal: a beteg politikus azt üzeni, hogy minél előbb igyekszik vissza a szenátusba.

McCain jelenleg a szenátus fegyveres ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, s olyan politikusként tartják számon, aki kimondja, amit gondol és mindig képes a demokratákkal együttműködve kétpárti megállapodások kikovácsolására is.

A vietnami háborúban McCain repülőgépét lelőtték és őt 1967 októberétől 1973 márciusáig vietnami fogságban tartották, megkínozták és magánzárkában különítették el. Visszautasította, hogy előbb bocsássák szabadon őt, mint a többi amerikai katonát. Ekkortól tartják őt az amerikai nemzet hősének.

(MTI)

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s