h i r d e t é s

Agyonlőttek egy újságírót Mexikóban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Agyonlőttek egy újságírót Mexikóban

2020. október 31. - 10:17

 

Agyonlőttek egy televíziós újságírót Mexikóban, az Egyesült Államokkal közös határ mellett fekvő Ciudad Juárez városában - közölték helyi idő szerint pénteken mexikói hatósági források.

Forrás: JOSE LUIS GONZALEZ /REUTERS

A mexikói ügyészség szerint Arturo Alba Medina holttestét csütörtökön találták meg, és legalább két támadóról tudni. Medina egyebek közt a Mexikóban és az Egyesült Államok délnyugati részén is sugárzó Multimedios Television műsorszóró társaság munkatársa volt, és több riportot készített a bűnözésről és az erőszakról is.

A Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű jogvédő szervezet elítélte a gyilkosságot, és azonnali, átlátható vizsgálat lefolytatására szólította fel az ország hatóságait.

Mexikó a világ egyik legveszélyesebb országa a sajtóban dolgozók számára. Idén legalább hét újságírót öltek meg az országban, és a CPJ szerint az áldozatok közt legalább négyet a munkájuk miatt.

A helyzet a legrosszabb Chihuahua államban, ahol Ciudad Juárez is található: a La Verdad de Juarez című újság szerint az elmúlt 20 évben hat újságírót öltek meg itt. Az esetek nagy része felderítetlen maradt, a megoldottakkal kapcsolatban pedig sokan úgy vélik, a hatóságok csak a bérgyilkosokat találták meg, a valódi elkövetők homályban maradtak. (MTI) / atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s