h i r d e t é s

Ahol piszok drága randizni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ahol piszok drága randizni

2014. május 12. - 12:02
0 komment

 

A Deutsche Bank azzal igyekszik a különböző országokban, városokban található árszínvonalakat összehasonlítani, hogy mennyibe is kerül szerettünket elvinni randira az adott helyen.

Nem meglepő módon a lista élén London szerepel, a végén pedig indiai városok találhatóak.

Érdekes összehasonlító táblázattal rukkolt elő a Deutsche Bank. A német pénzintézet azzal igyekszik megmutatni az egy országok, városok árszínvonala közötti különbséget, hogy a randizás költségeit hasonlították össze – írja a Financial Times Alphaville blogja. Az "bázis város" New York volt, az amerikai nagyvároshoz mérték a többi település árszintjét.

A Deutsche Bank elemzői az olcsó randi kategóriába az alábbi elemeket pakolták be: egy taxizás, egy Mekis étkezés (burger és üdítő), két mozijegy, és pár sör elfogyasztása. Korábban egy csokor rózsa vásárlását is bevették a körbe ám idén ezt kihagyták, mivel túl torzította az összehasonlítást. A McDonald's termékeit a jobb nemzetközi összehasonlítás miatt vették fel a listára.

A legdrágábban a fenti termékeket Londonban tudjuk megvásárolni, illetve a szolgáltatásokat is itt tudjuk a leghúzosabb áron igénybe venni. A londoni árak a bázisnak tekintett árhoz képest 30 százalékkal magasabbak (121 dollár). A lista második helyén az új-zélandi Wellington áll, ezután Edinburgh, Berlin, Sydney és Párizs következik.

A legolcsóbban a randit indiai városokban lehet kihozni: Bangalore, Új-Delhi, és Mumbai szerepel a lista alján, ezekben a városokban 26-23 dollárból lehet összehozni a fent említett csomagot. Érdekesség, hogy a hagyományosan drágának tekintett Hongkong a New York-i árszint 65 százalékát hozza.

 

hvg.hu

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s