h i r d e t é s

Akár 700 forint is lehet a benzin literje

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Akár 700 forint is lehet a benzin literje

2022. január 18. - 05:41

 

Egyre fokozódik a kereslet a világpiacon az olaj iránt

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/01/17/hatosagi-ar-uzemanyag-700-forint-gki/

Ezért a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén, ami azt jelenti, hogy a hatósági ár kivezetése után akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin – mondta az RTL Híradónak Molnár László, a GKI vezérigazgatója. Január második hetében 86 dollár volt az olaj ára.

A benzin literenkénti átlagára jelenleg 477 forint, a gázolajé pedig 479 forint, ám a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint hamarosan mindenb benzinkúton elérik a plafont és egységesen 480 forint lesz az üzemanyag. Ha egész évben maradna a jelenleg február közepéig tervezett maximált ár, az autósok megúsznák a horribilis költségeket, a benzinkutak azonban komoly veszteségeket termelnének. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt reméli, hogy február közepével megszűnik a hatósági ár alkalmazása.

Az RTL érdeklődésére az illetékesek mindenesetre annyit mondtak, hogy a kiterjesztés indokoltságáról az aktuális világpiaci és egyéb körülmények alapján döntenek majd. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s