h i r d e t é s

Akár jégeső is lehet!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akár jégeső is lehet!

2016. június 26. - 07:49
0 komment

 

Vasárnap nyugat felől hidegfront érkezik, ami véget vet az idei első hőhullámnak.

Már a front előtt, és a front mentén is egyre többfelé lehetnek záporok, zivatarok, heves viharokra kell készülni! Kezdetben a jövő héten is marad a változékonyság, de aztán napról napra megnyugszik az idő.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a napsütés mellett egyre több és vastagabb fátyolfelhők érkeznek, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Helyi zápor, zivatar többfelé is kialakulhat. Délután erősen megnövekszik a felhőzet, közben fülledt lesz a levegő. Nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amiket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A változó irányú szél északnyugatira fordul, zivatarokban viharos lökések is kísérhetik! A csúcshőmérséklet nyugaton 25, 28, máshol 28, 32 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn nyugat felől csökken a felhőzet, de a Dunától keletre egész nap erősen felhős marad az ég. Keleten sokfelé, máshol elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Kedden változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, fülledt időre van kilátás. Szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra, amiket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Az északi szél élénk lesz. 23, 28 fokra számíthatunk.

Szerdán sokat fog sütni a nap, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északi szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a sok napsütés mellett kevés gomolyfelhő lehet az égen, csapadék nem valószínű. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Pénteken napos, száraz időre van kilátás, kissé erősödik a felmelegedés. Mérsékelt lesz az északi szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

 

 

 

 

idojaras.hu

 


 

h i r d e t é s