h i r d e t é s

Akár ónos eső is eshet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akár ónos eső is eshet

2018. december 03. - 06:15

 

Kettősfront okoz csapadékos időt, helyenként ónos eső is eshet! A nappali felmelegedés pár fokot erősödik és az éjszakák is enyhébbek lesznek. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, átmenetileg többfelé előfordulhat eső, zápor. 

Délután változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, elszórtan alakul ki eső, zápor. Élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 5, 10 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfronti hatás várható. Borongós, lehangoló, sokfelé csapadékos lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek. - írja a meteoklinika.hu

Bizonyára észrevette, hogy ezekben a napokban gyakran tapasztalhat fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk szél is erősítheti. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet.

A tartós fronttevékenység önt is fokozottan megviselheti ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot. A család, a baráti társaság felvidíthat, egy kellemes összejövetel segít a feszültségoldásban is.

A szél és a csapadék miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakulhat. Öltözzön rétegesen, emellett az esernyőt, esőkabátot se felejtse otthon!

A közlekedésben nedves, esőtől csúszós útszakaszokkal számoljon, megnövekszik a féktáv, ajánlott lassabban vezetni és kerülni a hirtelen irányváltoztatást! Északon havas utak is előfordulnak. Élénk légmozgás ronthatja a menetstabilitást, ráadásul figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s