h i r d e t é s


Aki Orbánt faggatta – Lapátra tették a 180 perc műsorvezetőjét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Aki Orbánt faggatta – Lapátra tették a 180 perc műsorvezetőjét

2017. december 04. - 07:53

 

Mi az az egyetlen dolog, ami a magyar miniszterelnökkel soha nem történhet meg? Azon kívül persze, hogy épkézláb kérdéseket tegyen fel neki élő műsorban egy arra alkalmasabb riporter? 

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút ad Kocsis Éva műsorvezetőnek a 180 perc című műsorban 2017. január 13-án. - MTI Fotó: Bruzák Noémi

A válasz hasonló egyszerűséggel az, hogy egy ilyen újságíró Orbán közelébe kerüljön.

Erre enged következtetni annak ténye is, hogy a Kossuth Rádió pénteken megszokott 180 percében nem Kocsis Éva faggatja a továbbiakban Orbán Viktort.

Mindenek előtt azt le kell szögeznünk, hogy a műsorvezetőt semmiképp sem tartjuk mérvadó rádiós műsorvezetőnek. Másfelől pontosan ez az apropó tette lehetővé, hogy Orbán szóba álljon vele.

Valahol mélyen azonban feléledt a kíváncsisága Kovácsnak is, mert elkezdett olyan kérdéseket is feltenni a miniszterelnöknek, amire az nem feltétlenül volt felkészülve. Ilyen helyzetbe legutóbb egyetlen politikus volt csak képes hozni őt.

„Kocsis 5 éve igazolt a Kossuth Rádióhoz az akkor még teljesen a Fidesz mellett álló Lánchíd Rádiótól. Az elmúlt két évben már Orbán Viktort is ő kérdezte péntek reggelenként a 180 perc című műsorban.

Csakhogy az utóbbi időben többször is kritikaként fogalmazódott meg vele szemben, hogy a kérdéseiben túl erősen megjelenik a saját véleménye is.

Pedig a részéről ez tudatos volt.” írja a 444.

Valaha Orbán Viktor talán képes volt váratlan kérdésekre is épkézláb választ adni – annak igazságtartalmától függetlenül – e képessége mára jóvátehetetlenül elveszett.

Ennek okait fejtegetni sok értelme nincs. Nehéz nyilvánvaló dolgokat magyarázni. A hatalom megtartása iránti elképesztő mánia eredményeképpen a miniszterelnök egyszer csak úgy érezte nem kockáztathatja meg, hogy „szemtelen firkászok” váratlan kérdései esetleg – egyébként tagadhatatlan – alkalmatlanságát leleplezzék. Ennek megfelelően már csak jól bejáratott „alákérdezők” jöhettek szóba.

Más kérdés, hogy mit lehet kezdeni egy olyan sajtófőnökkel, mint Havasi Bertalan. Erős a gyanúnk, hogy a miniszterelnök első sorban a valóságtól és nem mellesleg a kellemetlenebb természetű kérdésektől való elszigetelődésében Havasinak igen komoly szerepe lehet. Persze ezúttal sem zárja ki semmi, hogy tévednénk, de a jelek erre utalnak.

Bárhogy is, a Kossuth Rádió szerkesztőségének komoly erőfeszítésébe fog kerülni megfelelő utánpótlást felhajtani, mert a választék igencsak szűkös. Kérdezni képes majmokból ugyanis 


 

h i r d e t é s

betöltés..