h i r d e t é s


Akik a város ellátását segítik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Akik a város ellátását segítik

2017. július 30. - 14:01

 

A hétköznapjaink szürke eminenciásai: Kisvállalkozók, kereskedők és eladók a Horváth Mihály úti üzletsoron.

Lengyel József kereskedő - Fotó: H. Szabó Sándor

A nagy átmenő forgalmának miatt, a több mint 21 ezer lakosú Hatvanban,- 66 négyzetkilométer területen- jelentős a kereskedelem a városias jellegének köszönhetően. Több nagyáruház, bevásárló központ működik a településen és jelentős szerepet játszanak a kereskedelmi életben a kisvállalkozások, melyek sokaknak biztosítanak megélhetést.

Van aki kényszerből, munkahelyének megszűnése miatt, anyagi és családi okokból, vagy a tradíciók miatt választotta a pénzkeresés, nem éppen könnyű módját a multik árnyékában. Tevékenységük hasznos a város számára, munkát biztosít sokaknak, színfoltot, sokszínűséget jelent a helyi kereskedelemben. A Horváth Mihály úti üzletsoron lévő kisvállalkozókat, kereskedőket és eladókat mutatjuk be, a teljesség igénye nélkül. Ők nem szerepelnek gyakran a hírekben, végzik nap mint nap munkájukat szürke eminenciásként.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Mini-Vill Műszaki és Villamossági Szaküzletben Csörgő Jánosné Erzsike már, 26 évet dolgozott a helyi ÁFÉSZ-nél, annak megszűnése után lett kényszervállalkozó és nyitotta meg kis boltját, melyet ma már nyugdíjasként üzemeltet.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Sellő Horgász és Játék bolt üzemeltetője Markstein László 1998 óta vállalkozó, az ő családjában tradíció a kereskedés, hiszen szülők is ezzel foglakoznak, ebben a környezetben nőt fel.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Pedál Kerékpár és Alkatrész bolt üzletvezetője Tóth László kereskedőnek tanult és 1999 óta kereskedőként és eladóként dolgozik, a műszaki hozzáértést is igénylő vállalkozásban.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Larimar Használt Ruha boltban eladója Fodor Gáborné két éve dolgozik itt. Azelőtt az egykori "Marsó ABC" munkatársa volt, majd megszűnése után több kereskedelmi egységbe próbálkozott, míg jelenlegi helyén kötött ki.


Fotó: H. Szabó Sándor

A 100 Forintos bolt üzemeltetője Moldován Erzsébet a romániai Erdélyből települt át, eredeti szakmája könyvelő. A kereskedelemmel 16 éve foglalkozik az anyaországban.


Fotó: H. Szabó Sándor

Az Angyal Sziget Fehérnemű boltban Györke Erika vállalkozó mintegy három évtizede foglalkozik a kereskedelemmel, azelőtt a bankszakmában dolgozott.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Drapéria Függöny és Lakástextil Szalon tulajdonosának Vargáné Terék Anikónak szakmája a könyvelés. 2004 után váltott mikor megszületett gyermeke és a kereskedelemben próbál boldogulni.


Fotó: H. Szabó Sándor

A Henkel udvarban a Fajin és Társa KKT. Zöldséges Bolt eladója, Lengyel József egykor az ÁFÉSZ  dolgozója volt, melynek megszűnése után került a magánszférába alkalmazottnak.h i r d e t é s

betöltés...

;