h i r d e t é s

Akiknek még a csirkefarhátra sem telik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Akiknek még a csirkefarhátra sem telik

2017. május 01. - 12:36

 

Vasárnap ételt osztottak Debrecenben

A fideszes lakájmédia a nap minden órájában harsogja, hogy "Magyarország erősödik", "A magyar reformok működnek": A kézzel vezérelt pártsajtót hallgatva, nézve, úgy tűnik, hogy Magyarországra beköszöntött a Kánaán, az ország népének a legnagyobb gondja, hogyan költse el a világszínvonalú havi jövedelmét. A Fidesz megmondóemberei " hanyatló nyugatról" szajkóznak, folytonosan a magyar példát emlegetik.

A Fidesz közpénzből urizáló hatalmasságai úgy hiszik, hogy amiről ők nem beszélnek, az nincs is. A papagájkommandó nem vesz tudomást a nyomorról, a szegénységről, a létminimum alatt élő milliókról. A szolgálati luxuskocsiból, a Pasa parki fényűző "kulipintyóból" minden szépnek, narancssárgának látszik. Ügyes üzletasszony feleségek, tehetős családok, gazdag barátok kölcsönei "segítenek" a "plebejusnak" füllentett kormány tagjainak abban, hogy olyan fényűzően élhetnek, amiről az ország lakosainak a többsége, még csak álmodni sem mer.

Sajnos van egy másik Magyarország is. Az elesettek, a kiszolgáltatottak, a társadalom peremén élők országa. Ők azok, akiknek a Fidesz azt ígérte, "senkit sem hagy az út szélén", a "keresztény" kormány segít abban, hogy esélyük legyen az emberi életre. Tényleg teljesítette a Fidesz a választási ígéretét. Nem hagytak senkit az árok partján, belerúgták az embereket, páros lábbal, cinikusan, gátlástalanul. Halvány reménye sincs sok millió magyar embernek arra, hogy emberhez méltó módon élhessen.

A debreceni szocialisták - a több mint öt éves hagyománynak megfelelően - április utolsó vasárnapján is meleg ebéddel vendégelték meg, a Petőfi téren, a nehéz sorsú, rászoruló embertársaikat. A sorban mint több mint félévtizede mindig, most is rengetegen álltak. Nagyon sokan voltak, akik már több mint két órával ott várták a téren, hogy enni tudjanak vasárnap. Szomorú szemű, megtört emberek várták az ételosztást. Közöttük nagyon sokan voltak a kisnyugdíjasok, akiknek bizony még a csirkefarhátra sem telik, a rezsi kifizetése után, már ételre nem mindig futja. Sajnos most is többen voltak kisgyermekkel, sokan rokkantkocsival érkeztek.

Az ételosztáson jóval több mint 150 adag ebédet osztottunk ki. Tudjuk, amit teszünk, attól még nem szűnik meg az éhezés, a szegénység Ennek ellenére hisszük, hogy van értelme annak amit csinálunk. Ma legalább százötven, cívis városban élő család számára szerezhettünk egy csöpp örömet,talán szebbé tettük a vasárnapjukat. Hiszen számukra, a vasárnap is csak egy olyan nap, amikor nincs mit enniük.

A következő ételosztásra, 2017. május 28-án -a hónap utolsó vasárnapján kerül sor.

 

Madarasi István, az MSZP Debrecen városi elnöke

 


 

h i r d e t é s