h i r d e t é s

Alagutakat és völgyhidakat kap a tovább épülő M0-ás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Alagutakat és völgyhidakat kap a tovább épülő M0-ás

2017. január 06. - 09:06
0 komment

 

Teljesen kör lehet az M0-ásból. Budakeszinél egy 5-10 kilométeres alagút épülhet, és nem ez lenne az egyetlen. Időpontok és összegek még nincsenek - írja a Napi.hu.

A tervek szerint itt halad majd a 10-es és 11-es utat összekötő szakasz - Forrás: NIF Zrttása.

Jelenleg összesen harminc autópálya-építés előkészítésén dolgoznak a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. listája szerint. Többek között az Eger melletti M25-ös, a Pécstől a barcsi országhatárig tartó M60-as, a Vasvár és Zalaegerszeg közötti M9-es, Kecskemét és Nagykőrös közötti M8-as szakaszát készítik elő, de az budapesti körgyűrű, az M0-ás sem marad ki a szórásból, amely a tervek szerint végre körbeér.

Az M0-ás a budai oldalon bővül új szakasszal, ennek a tervezésén már dolgoznak. Az új 2x2 sávos út a fővárosból Szentendre és Visegrád felé tartó 10-es utat köti össze a tőle északabbra lévő, Solymáron, Pilisvörösváron keresztül haladó 11-es utat köti majd össze - ez lesz a Megyeri híd meghosszabbítása. Összesen több mint 8 kilométeres útszakaszt kell építeni, amely egy 2 és egy 3 kilométeres alagutat és két völgyhidat is magában foglal majd.

Előkészítés alatt van az M0-ás másik szakasza is, amellyel körbeérne a gyűrű. Ez a szintén 2x2 sávos szakasz folytatja majd Budakeszin az M0-ás és az M1-es biatorbágyi kereszteződéséig. Az M0-ás utolsó szelete 18 kilométeres lesz, amelyben egy hosszú - nyomváltozattól függően - 5,5 10 kilométer alagút lesz.

Az M0-ás maradék szakaszainak megépítésének költségei egyelőre nem ismertek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdenék és fejeznék be a fejlesztéseket. (napi.hu)

 


 

h i r d e t é s