h i r d e t é s

Aláírásgyűjtés a lakóépületek felújításáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aláírásgyűjtés a lakóépületek felújításáért

2019. január 25. - 09:04

 

Esztergom mikor követi Veszprém példáját?

Panelház Veszprémben - Forrás: RI-ingatlan.hu

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Lokálpatrióták Egyesülete, céljuk, hogy a veszprémi városháza energetikai felújítására szánt 538 millió forintot az önkormányzat inkább társasházak felújításának a támogatására költse.

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi önkormányzat több mint 500 millió forintot fordít a polgármesteri hivatal épületének hőszigetelésére, energetikai korszerűsítésére.

A Lokálpatrióták Egyesülete szerint a veszprémiektől beszedett adót a veszprémi lakóépületek felújítására kellene költeni, egy, a korábbi panelprogramhoz hasonló pályázat keretében. Elképzelésük szerint az önkormányzat és a társasházak fele-fele arányban osztoznának a felújítás költségein. Ehhez támogató aláírásokat gyűjtenek, az első hetek tapasztalatai alapján a megkérdezettek döntő többsége egyetért a civil szervezettel és a kezdeményezéssel. Az egyesület tagjai személyesen járják végig a veszprémi lakótelepeket, de aki szeretné, a +36-30-310-1954-es telefonszámon is jelezheti aláírási szándékát.

A novemberi közgyűlésen egyébként az LMP önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferencbenyújtott egy javaslatot annak érdekében, hogy a 2019-es költségvetés előtt vizsgálja meg az önkormányzat, mekkora összeggel tudná támogatni a város a lakóépületek felújítását, de a fideszes többség a vizsgálat elkezdését sem szavazta meg. (veszpresszo.hu)


 

h i r d e t é s