h i r d e t é s

Aláírásgyűjtés indult a tankötelezettség korhatárának emeléséért

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Aláírásgyűjtés indult a tankötelezettség korhatárának emeléséért

2019. november 09. - 12:06

 

18 évre emelné a tankötelezettség korhatárát az Idetartozunk Egyesület. Az MSZP máris bejelentette, hogy csatlakozik az aláírásgyűjtési kezdeményezéshez.

Kunhalmi Ágnes - Forrás: nepszava.hu

Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának szocialista elnöke közleményben jelentette be pártja elkötelezettségét az akcióval kapcsolatban: „A Magyar Szocialista Párt már a kezdetektől tiltakozott a tankötelezettség korhatárának átgondolatlan, minden józan észt nélkülöző csökkentése ellen, ezért csatlakozunk az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtési kezdeményezéséhez, hogy újra 18 év legyen a tankötelezettség korhatára” – írta a politikus.

Közleményében Kunhalmi élesen bírálta a kormányt, amiért 2011 óta egy „lélektelen, rossz döntés következtében” százezer fiatal élete siklott ki, akiknek még az általános iskolát sem sikerült elvégezni, ezért a szakmaszerzésre sincs esélyük.

„Társainkkal együtt harcolni fogunk mindaddig, amíg újra a gyermekeink jövőjét, az egyén és a közösség érdekeit egyaránt figyelembe vevő, korszerű oktatási törvények nem lesznek Magyarországon!” – írta Kunhalmi Ágnes. (hirklikk.hu/)


 

h i r d e t é s