fbpx Alapvető eszközök a kertgondozáshoz | CIVILHETES

h i r d e t é s

Alapvető eszközök a kertgondozáshoz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Alapvető eszközök a kertgondozáshoz

2021. november 12. - 14:10

 

Most tervezel kertes házba költözni, vagy új nyaralót szeretnél venni? Abban az esetben, ha a kertrendezés egy teljesen új dolog számodra, itt ez a lista, ami majd segít azoknak az eszközöknek a beszerzésében, amikre szükséged lesz. Lássuk, mik azok a dolgok, amik elengedhetetlenek számodra!

Fűnyíró

Valamilyen fűvágó alkalmatosságra feltétlen szükséged lesz. Ez lehet motoros fűkasza vagy fűnyíró. Ha nagyobb területen kell füvet vágnod, akkor viszont mindenképp benzines modellt válassz. A fűnyíró kezelése roppant egyszerű, mégis ha túl sok a növény, kövek vagy egyéb ellenállás, amibe beleütközhetsz akkor egy damilos fűkasza sokkal jobb választás.

Ágvágó

Amennyiben vannak fák a kertben, muszáj lesz metszened őket, másképp az eredmény nemkívánatos lesz, de még veszélyes is. Ha van a közelben villanyvezeték, a fák benőhetik, ami nem csupán az áramellátásod szüneteltetésével, de elektromos tüzekkel is járhat. A vékonyabb és alacsonyabb fekvésű gallyakhoz elég lehet egy ágvágó olló is, viszont a legjobban egy motoros ágvágó fűrésszel jársz, ami a komolyabb kihívásokkal is megbirkózik.

Metszőolló

A metszőolló elengedhetetlen eszköz a kisebb cserjék gondozásában. Legyen szó akár a kertben lévő rózsákról, akár szőlőről, biztosan szükséged lesz hozzá metszőollóra.

Lombseprű

Sok embernek talán ez teljesen egyértelmű, pedig nem mindenki számára az. Az ősz beköszöntével, ahogy elkezdődik a levélhullás, észreveszed majd, hogy a kerted egy merő káosz. Ennek a megszüntetésére a leghatékonyabb eszköz a lombseprű. Ha nagy területről van szó, egy lombfúvó sokat segíthet, de a végső simításokat úgyis a lombseprűvel végzed majd.

Általános szerszámok

Ásó, lapát, kapa, gereblye. Nem csupán akkor van szükséged ezekre az eszközökre, ha veteményezni szeretnél. Egy füvesített kertbe, ahová csak pihenni ül ki az ember, ugyanúgy szükségesek ezek a szerszámok. Gondolj csak bele, bármilyen növény elültetéséhez szükséged van ásóra például, ha valaminek szeretnél egy mélyebb gödröt ásni, ahhoz pedig a lapátra is kell. Ezek azok a szerszámok, amiket minden kertben feltétlen érdemes tartani. Sőt kiegészíteném a vasvillával is, ami számtalan munkát megkönnyít, akár a metszett zöld hulladék eltakarításában is segíthet.

Fűrész

Ha már van ágvágó fűrészed, az egy jó dolog, viszont az nagyobb fák kivágására nem megfelelő, barkácsoláshoz pedig nem praktikus. Nem kell feltétlen egy méregdrága láncfűrészt beújítanod, mert ha sosem vágtál még ki fát, akkor nem érdemes egyedül próbálkoznod vele, balesetveszélyes. Viszont legalább egy egyszerű kézifűrészt szerezz be, egy kertben mindig van mit barkácsolni, ezért sosem árt.

Balta

Egy jó balta segít a kert rendben tartásában. Össze tudod vágni vele a vékonyabb ágakat, ki tudod vágni a kisebb cserjéket, azaz sokrétű segítséget nyújt a kertben.

Ezek azok az eszközök, amik létfontosságúak ahhoz, hogy a portád ne nézzen ki úgy, mint egy őserdő. Elsőre talán kicsit soknak tűnhet, de hidd el, ha ezek kéznél vannak, nem kell majd állandóan a helyi gazdaboltban múlatnod az időt. Azok kedvéért, akik eddig panelban laktak és valóban ez lesz az első alkalmuk kertes házba költözni, még két dolgot felvennék a listára: a seprűt és a hólapátot. Nagyon kellemetlen meglepetések érhetnek nélkülük.


 

Kommentek

h i r d e t é s