h i r d e t é s

Áldás, Békesség!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áldás, Békesség!

2019. november 13. - 14:15

 

De inkább csak áldás, miután csapataink folyamatosan minden fronton harcban állnak – gondolja magában a csendes irodában, ahol csak a papírzizegés hallatszik, ahogy az újságot lapozgatja. 

Forrás: kolozsvaros.com

Sport. Ez fontos és érdekes is, de most nincs türelme hozzá. Tervezni kell a szép, új jövőt. Hogy ezek a nyavalyás liberálisok nem látják, amit én, a kákán is a csomót keresik. Nemzeti tőkésréteget építünk, miénk itt a tér. Berlin, Isztambul, Moszkva… igaz, ez utóbbi kettő kicsit messze van. Lehet, hogy inkább Béccsel, Prágával, stb. kéne foglalkozni?! Megvakarja fejét, aztán kisimulnak a ráncai: ni, hiszen itt van, hogy Trump és Putyin is jó véleménnyel van róla, Erdogan is nagyformátumú politikusnak tartja. Trumpot megbüntették 2 millió dollárra (vajon ki tudnám fizetni?), mivel az elnök a választási kampány idején a saját céljaira használta jótékonysági alapítványa pénzét. Meg aztán ott van az impeachment is. Rágalom. Putyint meg folyton azzal támadják, hogy újra akarja éleszteni a Szovjetuniót. Baromság. Erdogan iszlamista terrorszervezeteket pénzel titokban. Fake news.

Csak egy valóság van. Csak egy igazság. Egy a zászló. Bár lehet, hogy ez a tábor egyre kisebb? Badarság! Aki nincs velünk, az ellenünk. Jöhet az egész világ, én készen állok, harcos vagyok – kicsit már liheg az erőfeszítéstől, és a nadrágot is újra ki kéne engedni. Nem veszi észre, hogy miközben világmegváltó terveket dédelget, lehetőségek sora száguld el mellettünk. 

A gazdasági visszaesés itt van a kanyarban, de nem számít. Matolcsy megmondta, hogy nemsokára utolérjük a sógorokat. 

Kopogtatnak (talán a valóság), de nem válaszol, annyira belefeledkezik a tervezésbe. Méghogy a Huawei kémkedik a kínai szerveknek? Baromság. Igaz, valahol azt olvasta, hogy Trump ezt állítja. Méghogy az orosz bank csak fedőszerve és pénzmosodája lenne az orosz titkosszolgálatoknak? Ugyan. Bár ezt az amerikaiak mondják. Viszont Vlagyimir megígérte, hogy nem lesz semmi baj.

Igaz, hogy minden gazdasági mutató szerint lemaradóban vagyunk, a gazdaságunk sérülékeny. Igaz, hogy az egészségügy, oktatás az összeomlás szélén. Igaz, hogy nem találni itthon burkolót, autószerelőt, raktárost, nővért és árufeltöltőt sem, mert külföldre menekültek az egyre jobban teljesítő ország elől. Igaz, hogy egész rendőrörsöket és határrendészeti kirendeltségeket kell letartóztatni. Nem számít, hogy a vezetési kultúra a béka feneke alatt. Mert az van, amit én akarok, az én zsebem telik.

Ákos

Forrás: Kolozsváros

Címkék: 

 

h i r d e t é s