h i r d e t é s

Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban

2021. március 02. - 08:06

 

Osztályvezetők, főorvosok is távoztak, van olyan osztály, ahol csak rezidensek maradtak. A Szent Borbála Kórház számos dolgozója is búcsúzik.

A kép illusztráció! - Forrás: tatabanyakorhaz.hu

Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak – ez pedig már Kunetz Zsombor Facebook-oldalán volt olvasható. Az egészségügyi szakértő mindebből úgy látja, működésképtelenné vált a kórház – írta meg az Index.

Az egészségügyi dolgozóknak március 1-jén éjfélig kell aláírniuk az új munkaszerződést, amivel átlépnek az egészségügyi szolgálati jogviszonyba, és tovább dolgozhatnak a közellátásban. Korábban Debrecenben és Nyíregyházán is tiltakoztak az orvosok az új szerződés aláírása ellen, az ugyanis több ponton nem volt egyértelmű az alkalmazottak számára. Kincses Gyula legutóbb azt nyilatkozta, még finomítani kell a rendszeren.

Ha valaki egészségügyi dolgozóként nem írja alá a szerződést, ezzel egyúttal az ágazatban közalkalmazotti jogviszonyát is elveszíti, vagyis végső búcsút int a hazai állami egészségügynek. Várhatóan kedd reggelre derül ki, hány egészségügyi dolgozó vállalta az új feltételeket, és mennyien távoznak a rendszerből. A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályán már le is kapcsolták a villanyt. Az intenzív osztály dolgozói a Facebookon búcsúztak el, melynek fotóján az osztály tizenhét dolgozója szerepel. (168ora.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s