fbpx Állami cégen keresztül mozgósít a Fidesz a Békemenétre | CIVILHETES

h i r d e t é s

Állami cégen keresztül mozgósít a Fidesz a Békemenétre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Állami cégen keresztül mozgósít a Fidesz a Békemenétre

2021. október 16. - 05:56

 

Noha lassan bekeríti az országot a negyedik hullám, a Fidesz mégis ingyenes buszkirándulásokat szervez a békemenetre 

Képek forrása: Népszava

A száz százalékban állami tulajdonú Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. telefonján szervezheti a Fidesz az október 23-ra meghirdetett békemenetre tartó buszkirándulásokat a járványhelyzet közepén – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

Az ellenzéki politikus - aki a Momentum támogatásával megnyerte az előválasztást Zuglóban - kiemeli: "Inkognitóban felhívtam egyébként a számot, Kővári László szekszárdi fideszes képviselő lánya vette fel és örömmel tájékoztatott, hogy nagyon sok buszt fognak szervezni, ingyenes lesz az út és szóljak másoknak is"

Hadházy Ákos megemlíti, hogy a NISZ Zrt bonyolította le a korábbi nemzeti konzultációt is, ők végezték a számolást, és üzemeltették az online honlapot, ahol „egy robot simán tudott tízezer kamu szavazatot leadni”.

A Facebook-bejegyzés szerint a NISZ Zrt. a Belügyminisztérium alá tartozik, azonban ennek a társaság cégkivonatában nincs nyoma, ott annyi szerepel, hogy a zártkörűrészvénytársaság egyetlen részvényese a magyar állam. A NISZ – a honlapján olvasható cégtörténet szerint – jogelődje a rendszerváltozás előtti KOPINT-DATORG Konjunktúra-, Piackutató és Informatikai Intézetnek.

A tulajdonosi jogokat 2008-tól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Mint írják, legnagyobb megrendelőik „államigazgatási szervek és országos hatáskörű intézmények, de gazdálkodó szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is” igénybe veszik egyes szolgáltatásaikat. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s