fbpx Állami vezetők és bírák ellen készülhettek támadásokra | CIVILHETES

h i r d e t é s

Állami vezetők és bírák ellen készülhettek támadásokra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Állami vezetők és bírák ellen készülhettek támadásokra

2021. szeptember 28. - 06:46

 

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetben a "Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya" vezetői. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége/YouTube

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, az ügyben hétfőn bűnügyi akciót tartottak.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében több helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, motozásokkal, kutatásokkal és lefoglalásokkal.

A megalapozott gyanú lényege szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójuk során – amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is – a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal, „hogy ha ölnek, öljenek szépen”.

A radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, hogy „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira – így különösen az ún. devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra – „ az én ítéletem halál”.

Ezt követően a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólalt fel, aki halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, továbbá közéleti szereplőkre.

A magát bírónak nevező férfi – akit korábban Molotov koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította „a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”, azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt. A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek.

Az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek.

A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség egyenruhás állománya és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr- főkapitányság közreműködött. Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja súlyosabb bűncselekmény megvalósulását is. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s