h i r d e t é s

Állólámpa, ami a koncentrált fényt garantálja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Állólámpa, ami a koncentrált fényt garantálja

2022. április 12. - 09:55

Állólámpa - talán a te otthonodból is hiányzik ez az örök darab, amit a lehető leghamarabb pótolni kellene. Miért? Mert egymagában több funkciót is ellát. Elegáns, kényelmes, praktikus, szép és nélkülözhetetlen. 

Forrás: alkonylampa.hu

Nem, az állólámpa nem a nagymamáknak való

Az állólámpa nincs korhatárhoz kötve. Bárki használhatja az általa biztosított fényt. Te, ha a kedvenc romantikus regényedet olvasod, a párod, ha a sportújságot böngészi, a gyerekeid, ha társasjátékoznak. Igen: a nagyi is, ha éppen kötögetni van kedve, vagy a nagypapa, ha sakkozni akar. Kényelmet és hangulatot teremt.

Az általa kibocsátott fény arra alkalmas, hogy miközben az adott területet koncentráltan megvilágítja, a szobában tartózkodókat nem zavarja. Azaz, miközben te a fényénél ténykedsz, a többiek nyugodtan tudnak tévézni, pihenni, vagy akár ha ahhoz van kedvük, aludni is. Nem fog a szemükbe világítani az erős fény.

Az állólámpa stílusa sem mindegy, hogy milyen - hiszen nagymértékben meghatározza az adott helyiség hangulatát. Ha egy kicsit is érdekel a lakberendezés, akkor te is tisztában vagy ennek a jelentőségével. Egy lakás akkor a legszebb, ha minden egyes berendezési tárgy harmonikusan illeszkedik a környezetbe. Ebbe beletartozik a falak színe, a szőnyegek, kárpitok anyaga éppúgy, mint kiegészítők tudatos megválasztása is. Ezért ezeknek mindig tökéletesen passzolniuk kell egymással.

Mit nyújthat a számodra egy rusztikus stílusú állólámpa?

Rusztikus stílust - mondhatnánk egyszerűen. De természetesen ez túlságosan is egyszerű megfogalmazás ahhoz képest, hogy ez lényegesen több ennél. A rusztikus stílus alapjellegzetességeit magán viselő állólámpa ugyanis színt visz a megszokottba. Olyan összetett, hogy nem lehet konkrétan megfogalmazni.

Egy rusztikus állólámpa egyszerre modern és régies, természetes és időtálló, hétköznapi és ünnepélyes. Magában hordozza a meghittség, az otthonosság és a barátságosság formajegyeit, ezért ha ezt a trendet választod, akkor jól jársz. Az egyszerűség, a masszív kivitel, a sötétebb, meleg színek, a régies tárgyak, a természetes alapanyagok olyan egyensúlyt teremtenek, ami semmivel sem pótolható. Ha hazaérsz, rögtön elfelejted a nap fáradalmait.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az állólámpa elhelyezésénél?

Biztos te is tapasztaltad már, hogy egy borús, fénytelen napon milyen elcsigázott tudsz lenni. Ez nem is csoda, hiszen a fény egyaránt befolyásolja az egészségedet és a hangulatodat is. A természetes napfény a legjobb hatású. Sötétedés után úgy kell gondoskodnod a tevékenységednek megfelelő világításról, hogy a mesterséges fény is a lehető legjobban hasonlítson a természetes napfényre.

Az állólámpákat is annak megfelelően kell elhelyezned, hogy az akár a konyhában, akár a nappaliban, akár a hálószobában megállja a helyét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy legyen:

  • Esztétikus
  • Minőségi
  • Praktikus
  • Funkcionális
  • Könnyen elmozdítható

Válassz te is az otthonodba állólámpát és hagyd, hogy a fénye beragyogja az estéiteket!