h i r d e t é s

Alpolgármester lett a milliárdos csalással vádolt Simonka György

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Alpolgármester lett a milliárdos csalással vádolt Simonka György

2022. október 05. - 06:08

Miközben még zajlik a bírósági eljárás. 

Simonka György - Forrás: szeged.hu

Alpolgármester lett Pusztaottlakán Simonka György, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, aki ellen jelenleg is zajlik egy per milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás miatt.

A Magyar Narancs tudta meg, hogy Simonka György alpolgármester lett a Békés megyében található kistelepülésen, és ezt az információt – kérdésükre válaszolva – a politikus is megerősítette. Simonka György azt mondta a lapnak:

Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé.

A Magyar Narancsnak nyilatkozva Simonka György hozzáfűzte azt is: azért fogadta el a felkérést, mert korábban három cikluson keresztül vezette a szülőfaluját és a dél-békési térségben is háromszor volt országgyűlési képviselő, ezért segíteni akar a településnek. A politikus ezen túl azt állította, hogy „egyetlen fillért sem kért” az alpolgármesteri tisztségért.

A lapnak a fejleményt kommentálta egy Simonka Györgyhöz közel álló forrás is, aki azt mondta:

Hiába lett csak alpolgármester Simonka Pusztaottlakán, ahol ő megjelenik, ott rögvest ő lesz a főnök, és ő fújja a passzátszelet. Semmi kétség, most is ez fog történni.

A fideszes politikus ráadásul  nemcsak alpolgármesterségben utazik, ugyanis nemrég kiderült, hogy az üzleti világban is egy fontos tisztséget kapott.

Zajlik ellene az eljárás

A politikus még 2020 januárjában állt a bíróság elé 32 társával együtt, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt. A vád szerint a gyanúsítottak hazai és uniós forrásokat csapoltak meg saját hasznukra, és ezzel összesen 1,4 milliárdos kárt okoztak.

Simonka György a bíróság előtt tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy valójában egy összeesküvést szőttek ellene. 

Sok mindent elkövettem, én sem vagyok szent, de ami a vádiratban áll, azt nem

– mondta korábban egy nagyinterjúban Simonka György. Az ügyében legutóbb arról döntött a bíróság, hogy az egész pert újra kell kezdeni. (Index)