h i r d e t é s

Amerika is legorombította Orbánt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Amerika is legorombította Orbánt

2017. június 15. - 07:08

 

Megvan a maga bája annak, ha egy olyan ország vezetője akar diktálni, amely semmivel nem járult hozzá kontinensnyi közössége működéséhez. 

Az Amerikai Nagykövetség Budapesten - Forrás: wikipedia

Teszi mindezt úgy, hogy közben a vele szemben kritikát megfogalmazni merő embereket civil státuszukban ellenségként jelöli meg. Erről szól ugyanis a civiltörvény.

Kíváncsian várjuk, mi lesz Orbán Viktor kifogása arra a kritikára, ami ezúttal az egyik valódi nagyhatalom hivatala fogalmazott meg. Az Amerikai Egyesült Államok magyar nagykövetsége honlapján fejezte ki aggodalmát a mindenfajta érdemi ellenállás nélkül az Országgyűlésen végigvert, groteszk törvényt illetően:

„Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak.”

A civil szervezetek feladata csak a kormány számára nem világos, hiszen az emberi jogok védelmére éppen azért van szükség, mert annak tiszteletben tartása sosem volt erőssége az olyan példaértékű politikusokkal jó viszonyt ápoló Fidesznek, mint amilyen Erdogan, vagy az Európára élveteg, egyszersmind vágyakozó vigyorát villantó Vologya Putyin.

Persze az Egyesült Államoknak is megvan a maga baja, első emberük személyében, de ez még nem tartja vissza hivatalnokait(!) abban, hogy emlékeztessék a magyar kormányt, kit is kell szolgálniuk.

Mellesleg érdekes geometriát követ Orbán. Tettei súlyossága és szavai hiteltelensége olyan egyenest hoz létre, ami megfelel annak a tengelyszerű határnak, amely a Magyarország mindenfajta színvonalát jelenti, és amely alatt szép lassan összeroppan e holtfáradt nép.

E határvonal instabil origóján üldögél most Orbán és csak az a kérdés, hogy a nyugat uszításáért, vagy a kelet alkalmatlanságáért megszívatni a kelet-európai tigrist. Szerencsétlen csillagállás mellett a kettő együtt következik be. Az egyetlen kérdés csak annyi, hogy mikor?


 

h i r d e t é s