h i r d e t é s

Amerika kibertámadást indított Irán ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Amerika kibertámadást indított Irán ellen

2019. június 23. - 08:05

 

Az akcióra Donald Trump adhatott utasítást titokban.

Forrás: Army.mil

Az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai kibernetikai támadást indítottak Irán ellen az amerikai drón lelövése miatt. A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzés azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.

A támadásokat már régóta tervezték, először azért akartak visszavágni, mert állítólag iráni szabotőrök pár hete megrongáltak két olajszállító tartályhajót az Ománi-öbölben. Washington Iránt tette felelősség a szabotázsért, amit Teherán határozottan cáfolt.  A mostani támadásra sajtóhírek szerint Donald Trump elnök adott utasítást titokban. A Pentagon nem volt hajlandó kommentálni az a névtlenséget kérő katonai forrásokból származó értesülést.

Az IRNA iráni állami hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni Forradalmi Gárda a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött semmisítette meg az RQ-4A Global Hawk típusú drónt közép-európai idő szerint csütörtök hajnali fél kettőkor. Washington azt állítja, hogy a drón nemzetközi légtérben volt. (MTI) / 24.hu


 

h i r d e t é s